New Wave Of Bulgarian Metal – Кои са 8M/S?

 Здравейте и добре дошли в следващото издание на рубриката ни New Wave Of Bulgarian Metal ! Този път ще ви запознаем с хасковската metalcore/deathcore банда 8M/S. Бандата е създадена през 2010г. и по-долу можете да прочетете кратко инфо за банда както и интервю с 8M/S.

 Бандата е създадена от Боян Гочев, Бойко Гочев, Диян Георгиев и Васил Василев в Хасково през ноември 2010. Няколко месеца по-късно Макс Кафтански се присъединява към бандата, за да свири втората партия китари. В началото на февруари 2011, групата пуска първата си песен – “Betrayer“. В началото на лято 2012-та, групата започва записи за дебютния си албум “Running Out The Black July“, който излиза на 6 октомври 2012. След като бандата обикаля из БългарияВарна, Пловдив, София, Хасково, в началото на 2013 групата започва да пише нов материал за следващият им дългосвирещ албум – “Borders“.
 В началото на май 2013, басистът Бойко Гочев решава да напусне групата и на негово място идва Йордан Колев. Скоро бандата издава първото си видео, което е към сингъла “Borders“, който ще бъде част от новият албум на бандата. През лято 2013-та, групата изнася няколко концерта в района на Хасково.
 През 2014-та групата прекарва времето си в писане на нов материал, записи и продуциране на “Borders“ заедно с Чавдар Димитров. След това на 20-ти януари 2014 бандата издава видео към следващия сингъл “Pictures Never Change“.
 В момента албумът е във финалната си фаза на продуциране, микс и мастъринг и се очаква да излезе това лято чрез Sound Of Thunder Records.

Кои са 8M/S?
Васил Василев – Вокали
Боян Гочев – Китара
Макс Кафтански – Китара
Йордан Колев – Бас/бек вокали
Диян Георгиев – Барабани

Здравейте и добре дошли!  По заинтересувалите се хора относно вас може би знаят, че в средата на тази година трябва да издадете новият си албум “Borders“. Какво можем да очакваме от тази творба?
Никой, нищо не може да очаква. Самите ние не предполагахме, че ще създадем подобно нещо. Много е различно, всичко. Трудно е да се определи. Търпение и всеки сам ще си създаде собствени впечатления.

А имате ли някакви планове относно концертна дейност в подкрепа на албума?
Естествено, планираме няколко концерта преди закриването на сезона. Вероятно е да са три. За сега само едната дата е сигурна – 23 Май. С началото на есента, активността ни на българска сцена и да се надяваме не само българска, ще е по-голяма.

На 23 май ще свирите заедно с FYELD и AS ORCHIDS WITHER в пловдивския клуб Stage 51. Какво могат да очакват феновете от този концерт?
Ще представим доста песни от новия ни албум, подкрепени с няколко парчета от стария. Надяваме се да дойдат повече хора, за да чуят какво сме подготвили като сетлист, а и се надяваме да се изкефят на новите неща.

Вашата музика носи ли някакво послание и ако да какво?
Вложили сме много емоция и сме преживяли всяка една изсвирена нота и всяка една изпята фраза. Всяка песен си има собствено послание и настроение. Както лириките, така и инструменталите. Но, като цяло… Мрак, бате, лошо ни е! 😀

Стилът, който свирите, не е чак толкова разпространен в България. На какво се дължи това според вас?
Стилът ни е такъв, че е малко трудносмилаем на първо слушане. Понякога се замисляме, дали не сме единствените, които си разбираме музиката, хаха. Но и публиката в последно време се насочва към водещите вълни. Това също влияе и на бандите, само, че ние си знаем нашето, хаха. В крайна сметка всеки може да прави каквато си поиска музика и каквато музика на него самия, като музикант, му носи удоволствие. Все пак го правим за удоволствие.

Какво ви сплотява като банда и ви кара да продължите напред? Коя е движещата сила в 8M/S?
Ами фактът, че сме приятели от много години е жизнен фактор за това да сме заедно в почти същия състав. Макар с промени, сега 8M/S изглежда по-цялостно както никога досега. Също и не сме спрели да вярваме, че и в България може сцената да се развие и да стигне западни стандарти. Движещата сила на групата и креативна нам муза е един типец от зеленчуковия пазар в Хасково, който продава много готина домашна ракия, хахахаха.

Занимавате ли се с други проекти/банди освен 8M/S?
Твърдо НЕ!

А кои са 8M/S извън музикалната сцена? С какво се занимавате, когато не сте на сцена или не правите концерти?
Някои сме студенти, други работим, но когато не сме на сцена, сме в репетиционната или в студиото. Гледаме да не губим време.

Дойде време и за последният ни въпрос. Кажете нещо на феновете ви и читателите ни. Какво е вашето послание за тях?
Адски криво ни става, когато станем свидетели на ситуации от сорта на: Концерт, свирят няколко групи и всяка една заслужава да бъде чута и в следващия момент се чуват коментари от фенове “ами аз ще вляза само за еди кои си“. Това не се е случвало само на наши концерти. Тоя синдром го има заровен в самото ядро и точно от там трябва да започнат промените, затова: Хора, подкрепяйте локалните си банди, подкрепяйте българската сцена, защото тя има нужда от Вас. В крайна смета, става дума за това да се съберем на едно място и да си направим кефа.
8m/s

 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

  1. #1 написан от Анонимен (преди 8 години)

    mnoogo zle nikva muzika samo edno vreshtene tia trabva da gi zabranat sas zakon pfu

  2. #2 написан от zoro (преди 8 години)

    tiq verno sa mnogo zle, lili ivanova na 89 godini ima zashemetqvasht glas, a tiq deto sa na po 15 ne mogat da peqt izobshto

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото