В днешното издание на рубриката New Wave Of Bulgarian Metal ще ви представим един млад и талантлив български изпълнител. Той нарича себе си Michael Vakili и неговото творчество е изключително разнообразно. В него се преплитат оркестрални, метъл, електронни и много други елементи. Сега ще ви дам възможността да се запознете с неговото изкуство по собствените му думи.

METAL HANGAR 18: Здравей! Как започна всичко? Кое те подтикна да създаваш музика?
Michael Vakili: Всичко започна ,когато просто един ден реших да се занимавам с вокали – превърна се в хоби и се разрастна в цялостна любов към музикално творчество.

METAL HANGAR 18: Разкажи ми малко повече за своето творчество и работата си досега.
Michael Vakili: За начало бих казал, че като всеки артист съм крайно несигурен и критичен относно работата ми, но предполагам това е частта, която ни кара да бъдем по-добри. Относно самата работа – никога не съм се слагал в скобите на някои жанр, творческата ми работа общо взето минава през оркестрални, електроника, метъл и всякакви хибридни композиции също и това поражда желанието да озвучавам филми, игри.

METAL HANGAR 18: Какво би искал да предадеш като послание чрез музиката си?
Michael Vakili: Всеки чувства музиката по различен начин и го връхлитат всякакви емоции. Предполагам моето послание към слушателите е просто да чувстват. Музиката сама по себе си е вибрация на въздух, но крие в себе си език, който като всяко изкуство е много емоционално дълбок и всички ние го намира вътре в себе си.

METAL HANGAR 18: С какво би искал да допринесеш към българската музикална сцена?
Michael Vakili: Никога не съм гледал музикалната сцена, като българска или принадлежаща, на която и да било държава. Преди всичко ние сме хора, след това артисти, които заслужават не само българска почва. Не съм сигурен с какво бих допринесъл, предполагам хората които слушат какво правя, могат да отговорят на този въпрос.

METAL HANGAR 18: Какво те вдъхновява да твориш? Коя е твоята муза?
Michael Vakili: Не смятам, че имам някаква муза – по-скоро изпитвам любов към творчество. Винаги съм бил асоциален човек обвит в негативен облак, а музиката е моя начин да говоря.

METAL HANGAR 18: Кои са най-големите изпитания, пред които са поставени творците в България?
Michael Vakili: Бих казал материални, но това се отнася за цял свят. В момента света е наситен с хора правещи най-различни видове творчество и едни 70% от тях едвам се издържат. Специално във България не бих казал, че е по-различно. А и наистина не бих казал,че съм толкова запознат.

METAL HANGAR 18: Би ли ми казал кое е най-силното и любимо парче, което си писал досега. Ако имаш такова, , кое го прави по-специално?
Michael Vakili: Хах, това е все едно да се попита ‘Кое ти е любимото дете’. Обичам и ги мразя всичките по един и същи начин.

METAL HANGAR 18: Какъв вид музика и кои групи те вдъхновяват?
Michael Vakili: Нямам определен жанр но най-много клоня към оркестрална музика от видео игри и филми. За пример мога да дам ‘Ludwig The Holy Blade’ от Bloodborne, Jambinai – Time Of Extincion също е невероятна композиция.От по-тежката музика последни впечатления Silent Planet – новата им песен е прекрасна, Code Orange също направиха невероятен албум ( Underneath ).

METAL HANGAR 18: Ако можеше да изпълниш в момента точно едно свое желание, какво би било ти?
Michael Vakili: Хората сме алчни, едно няма да ми стигне

METAL HANGAR 18: Има ли нещо, с което в бъдеще смяташ да изненадаш своите почитатели?
Michael Vakili: Нищо конкретно.

METAL HANGAR 18: Какво би искал да кажеш на читателите на Metal Hangar 18?
Michael Vakili: Всички ние тръгваме сами по този доста несигурен път да творим и благодарение на вашата подкрепа – нашите мечти стават реалност. Благодаря ви за отделеното време и подкрепяйте всякакъв вид творчество, което пулсира във вас.