Немците WIGHT и BUSHFIRE с концерт в София

Wight

По покана на Rawk‘n‘Roll.net на 22 октомври в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 ще гостуват две от най-актуалните германски psychedelic/stoner банди: Wight и Bushfire. Това е поредното съвместно турне на създадените в Дармщат групи, като за пореден път то носи името Malakas Of The Universe Tour. В балканското му издание те ще минат през Унгария, Румъния, България, Гърция, Хърватия и Сърбия. С този концерт, сшоуто на 1000mods на 2 октомври и с лайва на Crippled Black Phoenix на 10 декември Rawk’n’Roll затваря цикъла концерти за 2014 – десетата и най-динамичната година за уебзина.

Wight е трио, създадено през 2009. Бандата е силно повлияна от групи като Black Sabbath и Kyuss, както и от музиканти като 35007. Музиката им е рифова и изключително трипаджийска, и е гарантиран кеф за всеки, който си пада по качествен psychedelic/stoner. Към момента момчетата имат издадени два дългосвирещи албума, един лайв запис, както и лайв DVD, и сплит с гърците 1000mods. Wight имат и свой собствен лейбъл, наречен Fat&Holy Records.

Bushfire

Bushfire са група, която свири класически stoner rock в духа на Orange Goblin, Clutch, Planet Of Zeus. Включваща членове, родени на пет различни континента, в своята десетгодишна история бандата е създала собствена марка рокенрол – тежък като самосвал и сух като пустинята. Дълбоко в сърцето си, музиката на Bushfire е хеви блус, изпълнен с мощни рифове и плътни вокали.

Съвместното шоу на двете групи ще започне в 21:00ч. на 22 октовмри, като този път организаторите от Rawk‘n‘Roll не предвиждат съпорт от българска страна. Обещанието за цените на билетите е такова, каквото винаги е било – ще се търси оптимално ниска цена, за да може всеки, който иска да гледа на живо страхотни psychedelic/stoner банди, да може да си купи даващата достъп до залата хартийка. Точната сума ще бъде обявена съвсем скоро.

Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/939695576044403

Wight във Facebook:
https://www.facebook.com/wightism/timeline

Wight в Bandcamp:
https://wight.bandcamp.com/

Bushfire във Facebook:
https://www.facebook.com/bushfiremusic

Bushfire в Bandcamp:
https://bushfire.bandcamp.com/

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото