Надпреварата в „Запиши албума си безплатно” започна

От първи юли стартира надпреварата, която се осъществява чрез гласуване във фейсбук на адрес https://www.facebook.com/groups/RecYourAlbum. Всеки, който иска да даде своя глас за любимата си банда, трябва да стане член на групата във фейсбук, след което може да гласува дори за повече от една банда. До момента заявка за участие са заявили 21 групи и изпълнители. Ето ги и тях:

Max Sound StudioA.B.M Another Body Murdered
Adrenaline Overload
Ciroza
Chainsaw Babies
Day of Execution
Grimaze
Incestus
Inflict
Leever
Mass Confusion
Mist en Scene
Nightmare
Paganblut
Rejuvenation
Slave Pit
Terravore
The Future That I Fear
Trashit
Vokyl
Лепкава Гняс
Срам и Позор

Нека Ви припомним с какво е свързано начинанието, кои са инициаторите, както и правилата за участие.

Максим Горанов (Диана Експрес) – “Max Sound Studios”, Иво Иванов (Enthrallment) – “Murder Sound Studio”и Христо Христов (Mediaplan Group), обединяват сили в обща благородна рокендрол кауза, която нарекоха: „Запиши албума си безплатно!”
Проектът има за цел да стимулира рок и метъл банди в създаването на нови музикални авторски творби, както и дa спомогне на изпълнители за добиване на опит при записване и популяризиране в професионална среда.
Конкурсът ще включва всички жанрове от класически рок до най-екстремните стилове. Ще се провежда през цялата 2016 година и ще протече чрез гласуване във фейсбук на адрес -https://www.facebook.com/groups/RecYourAlbum
Всеки, който желае да се запише за участие, трябва да заяви това, като изпрати имейл на: rec.your.album@gmail.com
Изпратете линк към фейсбук страницата си, снимка на групата, кратка биография, която да включва жанр, име на групата, издания, концертна дейност и т.н. Ще се приемат и заявления на новосформирани групи, които вероятно няма да имат издания или концертна дейност. Гласуването ще стартира точно след 6 месеца. През това време, всички изпратили имейл със заявка за участие, ще бъдат включени в списъка на гласуването по реда, по който са заявили това. След като гласуването започне, изпълнителите ще трябва да разчитат изцяло на подкрепата, на своите фенове. Няма възрастови ограничения в конкурса.
Ето и в какво се конкретизират наградите, които ще са само за първите три банди събрали най-много гласове.
Групата, която успее да събере най-много гласове, ще има на разположение, напълно безплатно, помещенията на “Max Sound Studios” http://www.maxsoundstudios.com/ , наличната им техника, както и двамата продуценти Максим Горанов и Иво Иванов за записването, смесването и мастеринга на албум (изцяло от авторски творби) с дължина до 50 минути (минимум 30минути). Също така, ще получи договор за издаването му в цял свят, чрез лейбъла “Mediaplan Group” http://mediaplan-group.com/ .
Бандата, която се класира на второ място, ще получи безплатно записване, смесване и мастеринг на мини албум до 20 минути.
А бандата, която се нареди на поощрителното трето място, ще получи безплатен мастеринг на албум, мини албум или сингъл.
След приключването на конкурса, на 7-ми януари 2017 година, спечелилите ще имат шест месеца на разположение да влязат в студиото и да се възползват от наградата си.
Тъй като конкурса няма да е само с едно издание, ще има някои допълнителни правила към него.
Бандата, която се класира на първо място, няма да има право да кандидатства на конкурса в следващите пет години.
Бандата, която се класира на второ място, няма да има право да участва на конкурса в следващите три години.
Бандата, която се класира на трето място, ще пропусне само една година.

Важно:
*Гласуването ще се подновява всяка година и за тази цел ще трябва отново да се изпращат заявления за участие. По този начин всички ще започват с равен старт.
*Конкурсът е насочен изцяло към групи и изпълнители, които създават единствено и само авторска музика и текстове.
*Няма да се приемат заявки на трибют банди.

  1. #1 написан от Анонимен (преди 5 години)

    До скоро с над 200 гласа водеше група чиято феисбук страница е харесана от около 40 души, а за членовете и се знае само че участват Джеймс Хейтфилд и Кърк Хамет (според снимките).

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото