На война заедно с ABBATH и THE REVENGE PROJECT

 Най-kvltовите почитатели заеха своите позиции пред клуба още 2-3 часа преди концерта. Което не е кой знае какво, но в студените януарски температури си е чисто геройство и фенщина да мръзнеш няколко часа на студа, за да имаш шанс да се срещнеш с любимата си група и да заемеш фронтови позиции в публиката. Както винаги, имаше хора, които бореха студеното време с шише домашно вино или ракия в ръката. С наближаването на обявения за отваряне на вратите час, пред клуба ставаше все по-тясно и по-интимно.

The Revenge Project @Mixtape 5, 26.01.2016 Мога единствено да съжалявам тези, които не дойдоха навреме, за да гледат нашите THE REVENGE PROJECT. Без много да се бави, бургаската дет/траш петорка отприщи своята мощ. Още със самото начало на сета им, си пролича, че има хора, които бяха дошли не само за ABBATH. Имаше и няколко опита за мошпит, но уви, голяма част от присъстващите явно просто не бяха в настроение за пого. Енергията, която струи от групата по време на техните изпълнения е нещо, което не мога да опиша с думи. Единственият начин да разберете е, ако ги гледате на живо. В рамките на отреденото им време успяха да подгреят публиката, както подобава. Просто брутални!

Abbath @Mixtape 5, 26.01.2016 Безспорно Abbath е една култова личност в блек метъл средите, допринесла много за жанра и развитието му. Неслучайно, когато човек чуе блек метъл, Abbath е един от първите, които изникват в съзнанието. А да го видиш в екип с големия King, си е сбъдната мечта.

 Нетърпеливо зачакваме появата на зимното проклятие. С наближаването на началото, феновете започват да скандират “Abbath! Abbath!“ и нетърпението нараства. Без излишни луксове от сорта на интрота и т.н., сцената бе обвита в мъгла, музикантите излязоха на сцената и ни поведоха към война. Отприщиха Ада и феновете веднага ги последваха. Нямаше песен, по време на която да няма мелници от коси в публиката или хора, които с високо вдигнати ръце, да крещят и да се раздават както те си знаят. Имаше и няколко опита за мошпит, които бяха горе-долу сполучливи. 

 След има-няма час, започна да се усеща еднообразието в така изкъртващите песни, но не след дълго и без излишни формалности и бис, концерта приключи. Дойде края на последната песен, Abbath подаде ръка на няколко човека в публиката и бандата изчезна от сцената. По време на изпълнението музикантите бяха доста статични и добре, че беше той с неговата запазена марка – crabwalk, за да има някакво движение на сцената. Този път жегата в “Mixtape 5“ липсваше, но това се дължеше на факта, че клуба не беше чак толкова пълен.

 След края на концерта, излизаме навън, за да се освежим, да изпушим по една цигара, да ударим някой лаф с приятел и да си направим равносметка на концерта. THE REVENGE PROJECT направо смазаха, но от ABBATH имаше какво още да се желае. И все пак, преживяното си беше kvlt! От друга страна, това беше поредният перфектно организиран концерт от BGTSC. Благодарим, за което!

ГАЛЕРИЯ

Abbath
Abbath
53 снимки
The Revenge Project
The Revenge Project
40 снимки

 

 1. #1 написан от stanislav (преди 8 години)

  Мерси на автора, че ме съжалява за „пропуска“ на Ревендж. Аз пък го съжалявам, че не е споменал нищо за KING (пък и за Джейми) 🙂

 2. #2 написан от .....is the Law (преди 8 години)

  Стедждайвинг и мош пит на SDI. Тука кво очакваш ? Само The Revenge стават за това.

 3. #3 написан от Stefan (преди 8 години)

  Доста постно ревю. Имало какво да се желае от Аbbath!? Имаше какво да се желае от избора на подгряваща банда, най-малкото стилово подходяща! Имаше какво да се жлае от светлинните ефекти, които на моменти биха убили човек с фотоепилепсия, имаше и какво да се желае от звука в клуба, който наподобаваше дръм енд бейс парти с адско бучене. Дали заради безумно високите нива на барабаните или твърде ниските нива на китарите или по някаква друга причина!? Така че да имаше какво да се желае, но от Аbbath!

  • #4 написан от Stefan (преди 8 години)

   Доста постно ревю. Имало какво да се желае от Аbbath!? Имаше какво да се желае от избора на подгряваща банда, най-малкото стилово подходяща! Имаше какво да се жлае от светлинните ефекти, които на моменти биха убили човек с фотоепилепсия, имаше и какво да се желае от звука в клуба, който наподобаваше дръм енд бейс парти с адско бучене. Дали заради безумно високите нива на барабаните или твърде ниските нива на китарите или по някаква друга причина!? Така че да имаше какво да се желае, но от Аbbath едвали!

 4. #5 написан от ЕдинЧовечеЦ (преди 8 години)

  Хм, интересно… Това подобие на „репортаж“, може да се „напише“ и без да си присъствал на концерта… Кратко и неясно… Оставя едно такова овче чувство…

 5. #6 написан от Анонимен (преди 8 години)

  Много слаб репортаж. Личи си, че автора не познава групата, стила и манталитета на тази аудитория. Още много неща можеше да се кажат за този концерт!

 6. #7 написан от НЕпрост (преди 8 години)

  Най-тъпия репортаж, който съм чел някога. Проблемът на интернет е, че вече всеки глупак „вечер се въобразява“ я на поет, я на фотограф или по-лошо – на журналист.

  „музикантите излязоха на сцената и ни поведоха към война. Отприщиха Ада и феновете веднага ги последваха.“

  …аутизъм в действие.

 7. #8 написан от Някой си там. (преди 8 години)

  Ей,блекарчета, да не би да Ви е страх, че големия ABBATH беше по-скучен и от на баба ми сериалите?

 8. #9 написан от Profan 18 (преди 8 години)

  Докато има тъпи хеви метали ще има и тъпи репортажи! Елементарна проба на журналистика! … смешници !

 9. #10 написан от Анонимен (преди 8 години)

  Ама сте и вие. Важно е да се леят домашно вино и ракия. Положението е малко всеки пишещ да си знае стила и групите, ама нейсе. Такъв репортаж е позор не само за блек група, а за каквото и да е друга група. Автора да вземе да прочете как го правят хората, да посъбере инфомация какво е гледал и слушал ако не е сигурен в нещо, пък следващия път може и да му се получи.

 10. #11 написан от НЕблекар (преди 8 години)

  Ебаси хейта, ебаси яда, 80% от присъстващите на събитието явно не са ходили на други концерти и очевидно не знаят що е хубав концерт, щом толкова упорито отричат, че концерта не беше нищо особено. И ако не бяха The Revenge Project, концерта щеше да си е чист обир.

 11. #12 написан от непрос (преди 8 години)

  Какво да ме е яд – нито слушам абат, нито съм му бил на концерта. Просто драсканиците ти са адски тъпи. По-добре си ги пиши дома на един .txt файл и не ги показвай никога на никой.

 12. #13 написан от bigboss (преди 8 години)

  пъпчиви тинейджъри дето слушат лигни като Bullet For My Valentine пишат „репортажи“ за Abbath !? хайде няма нужда!

 13. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 14. Коментари за тази публикация
В началото