Музикалната кариера на Светльо Витков

Светослав Емилов Витков, популярен още и като Светльо Хиподилски, е роден през 1971 г. в София. Той завършва Софийската математическа гимназия, след което продължава образованието си в УНСС.

Писател, телевизионен водещ, инструктор по източни бойни изкуства, но най-вече музикант и фронтмен на емблематичните „Хиподил“- това  са начинанията, които прославят името на този здрав българин.

Витков става вокалист на “Хиподил” през 1993 г. и пише всички текстове на песните им. Текстове, които буквално поколения българи знаят отначало докрай. Още два албума и няколко подскока в стилово отношение делят групата и техните фенове от „Надървени въглища“ – четвъртия албум на Хиподил, който е официално забранен за издаване от Министерството на културата. В него е включена класическата композиция – „Бате Гойко“. Витков заминава за известно време за Щатите, но по-късно отново се връща у нас. През 2003г., заедно с “The Legends“, той прави мегахита „Скакауец“.

Светльо има черен колан по карате и три издадени книги. Наскоро Светослав Витков се кандидатира за Президент на Републиката, заедно с  Венци Мицов като кандидат за вицепрезидент. Дуото събра цели 54 125 гласа, но това число не стигна на кандидатите, за да се класират на втори тур.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото