МОНОЛИТ в бар клуб Adams

adams24022018След близо седмица (24 февруари) бар клуб Adams ще приеме на своята сцена българските ветерани МОНОЛИТ.

Рок група Монолит е легендарна българска банда, чиято история датира от далечната 1983г. Първоначалният състав е: Тони Чембъра – вокал и акустична китара, Вълко Андреев – китари, Владимир Петров – бас и Ивайло Иванов – барабани. Групата съществува до 1986-та, след което се разпада.
През 1991-ва група Монолит се събира отново, като от стария състав е само Тони Чембъра. На китарата е Павел Васев, който идва от Конкурент, на баса е Милен Савов и на барабаните Станислав Костадинов. Именно този втори период от историята на Монолит е най-успешен и групата продължава да твори и до ден днешен.
През 1992 г. излиза първият албум на групата „One more chance„, който е издаден от Riva Sound. Албумът бързо придобива популярност сред нарастващата публика на Монолит, въпреки че е на английски език. Хитовото парче от този албум е „I wanna make love to you“. Здрави парчета са и „Hangover“,“Dr.Rock’n’Roll“ и знаковият блус „Friends“. Следва веднага втори пореден студиен албум, но този път издаден от Unison- RTM. Със силното съдействие и музикален бизнес нюх на Симеон Христов, точно този албум, известен като“Ези-Тура“ остава и до днес като емблематична продукция на Монолит. Групата влиза в музикалната класация Unison-top 10 на Мартин Захариев, където легендарният хит „Здравей“ е на второ място. Песента звучи постоянно в ефира на рок радио Тангра, както и по БНР.
Монолит получава номинации за най-добър албум на 1994, както и за най-добър рок певец. Номинациите са на сп.“Ритъм“.
Монолит продължава в същия дух и издава през 1996-та своя трети студиен албум (Монолит 3). Издаден е от НМЦ. Хитовото парче „Назадване“ оглавява класациите в радио Тангра цели 8 седмици.
През 1997-ма излиза най-сериозният в музикално отношение албум на Монолит, а именно“Sisyphus„. Този път издатели са Sony Vitosha entertainment.
През 1999 излиза сборния албум „Dr.Rock’n’roll„, съдържащ парчета от 5 последователни албума на групата, обобщаващи периода 1991-1999.
Новото хилядолетие идва и с промени в състава им, като на барабаните идва Георги Марков-син. С това следва и промяна в линията на бандата. Албумът, който следва се нарича „Времена и нрави“ и е издаден от „Stars records“ в 2002 г. Хит от този албум става „Пълнолуние“.
През 2003 групата подгрява Joe Lynn Turner и Brazen Abbot с Николо Коцев в зала Христо Ботев пред страхотна публика и огромен успех.
През 2006 на баса идва Емерих Амбил (Salt river), а на барабаните Калоян Христов.
2007 година е издаден поредният студиен албум на легендарната банда – „Ваканция във Вегас„, отново от Riva Sound. В следващите години продължава творческата дейност и през 2010 излиза соловият албум на фронтмена на Монолит „The voice of Monolith-Tony&friends„.
През 2011 година групата празнува рождения си ден в Sofia live club. В началото на 2014-та е издаден концертният запис от това събитие на DVD. Съответно името на албума е „Monolith-live at Sofia live club„.
През 2017 на барабаните идва бившият барабанист на група“Клас“ – Веселин Василев.

Днес Монолит работят по осъществяването на поредния си студиен албум, който ще излезе в края на 2018 година.
Съставът на групата е:Тони Чембъра-вокал и акустична китара, Павел Васев – китари, Емерих Амбил-бас и Веселин Василев – барабани. Монолит винаги с готовност е откликвала на всякакви хуманни и благотворителни каузи.
Начало: 22 часа
Вход: 10,00 лв.
Телефон за резервации: 0878 100 112
Резервациите се пазят до 21:30 часа
Линк към събитието във Facebook
За останалите събития от седмицата посетете: www.barclubadams.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото