MINDOWN се присъединяват към концерта на MIDAS FALL

Асеновградската група ще свири в София за пръв път от 3 години.

От Rawk’n’Roll гордо представят една от най-интересните и адекватни групи в България. Възродените алтърнатив герои Mindown приеха поканата им да се присъединят към концерта на британците Midas Fall на 30 април в малката зала на клуб Mixtape 5. Това ще бъде първи лайв на бандата в столицата от март 2011, когато представиха втория си албум „Unused Untold Unwritten“.

Имат и красив постер, дело на живеещата в София художничка Петя Константинова.

Билети за концерта ще се продават от днес в мрежата на Eventim за 12 лева и на входа на BSide на Mixtape 5 на цена от 15 лева.

За 15 години, откакто са на сцена, Mindown имат два чудесни албума и немалко концерти, а покрай тях на родната ъндърграунд карта изгряха редица чудесни групи като 4? и Contrails. След двегодишна пауза, те се завърнаха на сцена в обновен състав през декември, когато свириха със Smallman в Петното на Роршах в Пловдив, където пред препълнения клуб забиха и страхотни нови парчета. Очакваме не по-малко силен и експресивен лайв и в Mixtape 5 и организаторите са горди, че групата избра точно този концерт, за да се върне пред софийската публика.

Midas Fall свирят силно въздействащ и мелодичен алтърнатив пост-рок с красиви женски вокали и щипка електроника, придаваща дълбочина и мек синтетичен хлад на красивите парчета на триото. Групата вече е свирила два пъти у нас – през 2012 като съпорт на Tides From Nebula, по покана на Post-Rock Bulgaria и през есента на 2013 в Петното в Пловдив, заедно с асеновградските алтърнатив герои 4?.

Събитието във Facebook

Mindown във Facebook

Чуйте Mindown тук

Чуйте Midas Fall в Soundcloud

Midas Fall във Facebook

Още творби на Петя Константинова

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото