MIKKEY DEE (Motorhead) ще свири със SCORPIONS в София

scorpions-2016poster17 юли (неделя) 2016 г., 20:00 ч. «Арена Армеец София»

Входовете на залата ще бъдат отворени в 18:30 ч.

 

Остават два дни до дългоочакваното шоу на Scorpions! Култовата немска група обещава уникално изживяване за хилядите си фенове у нас, подплатено с впечатляваща мултимедия, огромни видеоекрани и прожектори. Естествено, ще може да се насладим на любими хитове като “Still Loving You”, “Rock You Like a Hurricane”, “Holiday” и “Wind of Change”.

Грандиозното турне, с което Scorpions отбелязват своя половин вековен юбилей, предизвика възторжени отзиви в САЩ и Мексико и вече покорява публиката в Европа. Рудолф Шенкер и компания ще представят взривяващото си шоу в няколко държави на континента до края на лятото, на есен ще превземат Южна Америка и Азия, за да финишират турнето в края на годината с няколко концерта в родината си.

Scorpions са продали над 100 милиона албума и са изнесли над 5000 концерти в повече от 80 страни. Великолепната петорка планираше да сложи край на кариерата си през 2012 година с поредица концерти, но това така и не се случи. По време на обявеното като прощално турне китаристът и основател на групата Рудолф Шенкер признава, че е бил удивен от огромното количество нови фенове на Scorpions на възраст между 19 и 28 години, които са неизменно в публиката. Това мотивира бандата да продължи с изявите си и дори да запише нов албум Return to Forever, песни от който звучат и на турнето по повод 50-годишнината на Scorpions.

mikkey-dee1Поради здравословни причини барабанистът на Scorpions Джеймс Котак не може да вземе участие в тази част от турнето. На негово място в София ще видим барабаниста на Motörhead Мики Дий. Дий се присъединява към Motörhead през 1992 година. Той е много известен и уважаван музикант в рок и метъл средите. Свирил е още с King Diamond, Helloween и Thin Lizzy. Дий впечатлява с уникални сола на барабаните на всички концерти с негово участие. Именно музикантът обявява края на Motörhead след смъртта на вокалиста на групата Леми Килмистър. Клаус Майне от Scorpions споделя, че въпреки липсата на Котак, е убеден в таланта на Дий и феновете могат да очакват едно разтърсващо шоу.

Входовете на Арена Армеец в деня на концерта ще бъдат отворени в 18,30 ч. Няма да има подгряващи изпълнители, така че малко след 20,00 ч. очакваме на сцената Рудолф Шенкер и компания, като шоуто им ще продължи около два часа.

SCORPIONS пристигат у нас в ранните часове на 17 юли, веднага след изявата им в Букурещ. Ограничени бройки билети за юбилейния им концерт на цени от 50 до 120 лв все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото