Midalidare Rock in the Wine Valley, ден трети – и жените го могат

Третият ден на фестивала се очертаваше като своеобразна „женска“ вечер – в 3 от 4 групи фигурираха жени, само швейцарците SHAKRA нарушаваха женското парти. Горещото време принуди повечето посетители да потърсят прохладата и сенките, докато дойде време за концертната програма. Отново имаше съпътстващи събития, а желаещите можеха да направят и специално подготвен тур из винарната.

Вратите отвориха по график и малцината престрашили се да се подложат на лъчите на жаркото слънце заеха места пред сцената. Около 18:00 ч. на сцената се появи първата група за деня – гърците PROJECT RENEGADE. Предвождани от атрактивната фронтадама Marianna, музикантите атакуваха слуховите възприятия на присъстващите с енергичния си алтърнатив метъл стил. Певицата не спираше да обикаля по сцената и да вее дългите си расти, нахъсвайки публиката. Барабанистът носеше впечатляваща маска и още на 3-тата песен хвърли няколко палки сред малцината зрители. Настроение цареше и на сцената, и от страна на феновете, които се постараха да влязат в купона, до колкото им стигаха силите под прижурящото слънце. Чувайки какво се случва на сцената, публиката се поувеличи и към края на изпълнението на южните ни съседи бе може би двойно повече от началото. В крайна сметка групата даде най-доброто от себе си и се оттегли под бурните възгласи на доволните фенове.

Втори на сцената се качиха швейцарските олд скуул пауър метъли SHAKRA. С над 25-годишен стаж опитните музиканти стартираха ударно, здраво и безкомпромисно изявата си и се постараха да ни покажат в най-добра светлина изкуството си. Всичко, което е характерно за стила, бе налице – мелодични линии и вокални партии, двойни китарни сола, солидна ритъм секция. В програмата си швейцарците наблегнаха на по-новите албуми, макар, че включиха и парчета от началото на кариерата си. Като цяло сетлистът представляваше микс от по-бързи и среднотемпови песни. Групата свири за първи път у нас и остави отлични впечатления с представянето си. Не на последно място трябва да отбележим и непрекъснатият контакт с публиката, която се забавляваше и откликваше на нахъсването от страна на вокалиста. Накрая дори се включи в изпълнението на някои песни и дари с бурни аплодисменти музикантите след края на изявата им.

Предстоеше изпълнението на третата група за вечерта и втора с женски вокал – BEYOND THE BLACK. В първоначалния списък за фестивала на това място фигурираха италианците LACUNA COIL, но в началото на годината стана ясно, че няма да свирят тук и бяха заменени от германската пауър метъл машина. Около 20:30 музикантите изскочиха на сцената, пределно мотивирани да докажат уменията си. Водена от харизматичната певица Jennifer Haben, шайката демонстрира най-доброто, на което е способна, заливайки ни с пауър метъл от най-високо качество. Вокалистката покажа отлични умения за владеене на публиката, която още от първите минути се включи активно в купона. Малко след началото Haben обяви, че има рожден ден и бе поздравена с групово изпълнение на “Happy Birthday To You” от банда и публика. BEYOND THE BLACK изпълниха песни от всичките си 4 албума и зарадваха почитателите на чистокръвния пауър метъл. В крайна сметка германците впечатлиха с енергично и стегнато изпълнение и съвсем заслужено бяха изпратени с бурни овации от зрителите.

Бързо се изниза кратката почивка между групите и в 21:45 сцената притъмня и под звуците на интрото “The Silent Force” един по един членовете на хедлайнера WITHIN TEMPTATION се появиха на сцената. Последна изскочи фронтдамата и лидер Sharon den Adel, с което предизвика бурна реакция от присъстващите. Без да ни бавят, музикантите стартираха със “See Who I Am” от “The Silent Force”, позволявайки на зрителите да се включат във веселбата от първите секунди. Технически проблем в началото на второто парче “In The Middle Of The Night” принуди Sharon да разкаже любопитни случки от престоя си на територията на фестивала. Тя сподели за любовта си към виното и благодари за организирания винен тур. Разказа и за случайната среща с вокалиста на UGLY KID JOE Whitfield Crane, с когото делиха сцена у нас точно преди 10 години, но не го помни. Двамата се засекли, очаквайки среща с журналисти за интервю, но се оказало, че нито един от двамата не е журналистът, който ще прави интервютата… Кратка заигравка с “Should I Stay Or Should I Go” на THE CLASH приключи забавната история, а секунди по-късно концертът продължи по програма. Списъкът с песни представляваше разходка из дискографията на групата, като акцентът бе върху по-новите парчета. Светлинни и пироефекти съпътстваха шоуто, а на големия екран зад групата се прожектираха различни визуализация. В представлението имаше и политически елемент. Преди изпълнението на “Raise Your Banner” фронтдамата обяви, че песента се посвещава на страдащия народ на Украйна и развя украинското знаме. По време на изпълнението на “Stairway To The Skies” Sharon представи колегите си, приветствани бурно от зрителите. Бандата се раздаде до последно, дарявайки присъстващите с неповторимо, макар и може би по-кратко от очакваното, шоу и в крайна сметка отнесе аплодисменти и овации за представянето си.

Трета поредна вечер и трето поредно афтър парти. Това стана ясно веднага след края на концертната програма, когато вездесъщият Звезди Керемедчиев се показа на сцената и обяви, че “Ivo Ruev Band 69” ще забавляват желаещите под шатрата. Останалите се оттеглиха към местата за почивка, за да съберат последни сили за последния фестивален ден.

  1. #1 написан от Анонимен (преди 6 месеца)

    Няма ли снимки

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото