Само преди три дни от лагера на датските легенди MERCYFUL FATE пристигна кратко съобщение, в което става дума за раздялата между групата и басиста ѝ Joey Vera, който влезе в бандата през 2019-та, замествайки Timi Hansen, който бе диагностициран с рак, а по-късно почина.
„Приятелството и уважението ни един към друг винаги ще останат същите и всички искрено си пожелаваме абсолютното най-добро за в бъдеще“ споделя King Diamond.
Днес стана ясно кой ще поеме дебелите струни в бандата. Това е британката Becky Baldwin, работила вече с групата. Ето какво споделя тя:
„За мен е голяма чест да бъда постоянен член на Mercyful Fate. Нямам търпение да се присъединя към записите на новия албум. Когато бях заместник на турнето в САЩ през 2022 г., приемането от страна на феновете беше изключително. Огромни благодарности на групата, екипа и феновете за топлото посрещане. Ще се видим в Чили и Бразилия през април.”


В момента MERCYFUL FATE работят върху нов албум и наскоро предложиха на феновете малка част от новия материал с песен наречена „The Jackal Of Salzburg“ в Германия през юни 2022 г., както и в Psycho Las Vegas.
Настоящият състав на групата се допълва от Hank Shermann и Mike Wead на китари и Bjarne T. Holm на барабани.