MARK THIS CONCERT: Една топла ноемврийска вечер в зала “Христо Ботев“

 Докато за едни 21 ноемвриODD-CREW-album-promo-@-HRISTO-BOTEV-poster-3 беше поредната събота вечер, за скромна част от населението ни, нещата стояха малко по-различно. Още час-два преди обявения час за отваряне на вратите, столичната зала “Христо Ботев“ посрещна най-нетърпеливите фенове на ODD CREW и компания. Концертите им винаги са били нещо, което ме кара да се чувствам у дома. Нещо, което винаги очаквам с огромно нетърпение. Мероприятията в зала винаги са били една идея по-различни от клубните такива. Въпреки, че този път имаше решетки и нямаше тази близост между фенове и група, която може да се почувства по време на клубните изпълнения, ODD CREW се погрижиха да накарат всеки дошъл да се почувства част от нещо по-голямо. Част от тяхното семейство. Но колкото и да ви говоря, няма да успея да опиша преживяното. За да усетите както подобава тръпката, емоцията и енергията, които витаят във въздуха по време на техните концерти и да се потопите в атмосферата, която носят, трябва сами да станете свидетели на шоуто, което правят. Силно препоръчвам!

 Вратите на залата отвориха малко след 18:00ч. и феновете започнаха да влизат в залата един по един. Докато някои избраха да се насочат директно вътре в залата, други останаха във фоайето, за да си поговорят с групите и да добавят някоя друга тениска към гардероба си.

 Първи на сцената излязоха сърбите VIOLENT CHAPTER. Въпреки все още неизчистения звук, момчетата от Белград се представиха доста добре в ролята на откриваща банда. Половинчасовият им сет бе изпълнен с приятен за ухото метълкор, който явно се хареса на част от феновете, тъй като някои доволно и леко поклащаха глави в ритъм с песните им. От време на време, фронтменът им приканваше публиката да се раздвижи повечко и някои фенове веднага отговаряха на молбата му. Не липсваха и овациите, които VIOLENT CHAPTER заслужено получаваха измежду песните си и в края на изпълнението им. След последната си песен, момчетата благодариха на публиката, на ODD CREW за поканата и слязоха от сцената.

This Burning Day 1 Точно по график, в 20:00ч., на сцената се качиха родните THIS BURNING DAY. Без много да се бавят, се впускат в кораджийските си изпълнения, примесени с малко джент, алтърнатив и на моменти рапкор елементи. Независимо в какво настроение си, в момента в който видиш как групата, усмихната до уши, се раздава до краен предел и фронтменът Калин Велчев постоянно подскача наляво-надясно, куфее и приканва публиката към същото, веднага ставаш част от купона. Просто го правиш. Започваш да викаш, подскачаш и да се радваш.
 Енергията, която се носи във въздуха по време на концертите на групата е просто неописуема. Малко по-късно, за една от песните им, към тях се присъединява Васко Райков от ODD CREW и заедно с публиката подивяват още повече. За друга тяхна песен пък, Калин приканва публиката да направи wall of death и още преди да е привършил с думите си, феновете в залата вече са разделени на две и чакат заветния момент на сблъсъка. Обстановката се нажежава, адреналинът се повдига и бам! Феновете се затичват едни към други и заформят приличен мошпит. Усмихнати, макар и разбити от качественото им изпълнение, се насочваме към щандовете за бира, за да презаредим батериите и да се приготвим за гвоздея на вечерта.

 Отдъхнали и събрали силиOdd Crew 1 за ODD CREW, нетърпеливо зачакваме сетния момент, в който момчетата ще се появят на сцената. Часът е малко след 21:00 и бандата излиза на сцената под “Beyond The Shell“-ското интро “Eclipse“ и за момент се скрива в сенките на синьо-бялата светлина, след което веднага забива заглавната песен от новия им албум. Тряс! Публиката избухва веднага и първите хедбенгъри и мошпитове за тяхното изпълнение са вече на лице. Без много да се бавят, продължават с къртачките “Lay On Me“ и “Dead Man’s Eyes“, по време на които градусите в залата се покачват още повече. Следва една от най-емблематичните им песни “A Bottle Of Friends“, която детайлно описва бандата, тяхната фенбаза и всички хора около тях.
 Връщаме се към новия албум на групата с “My Enemy“ и “The More In Me“, по време на които забелязвам, че не малка част от публиката е научила новите песни на групата и си припява заедно с Васко Райков и компания, докато доволно поклаща глава и развява коси. Мелачката продължаваме с “Two Steps To Hell“, която има един от най-бруталните брейкдауни в дискографията им. Следва “Shapes In Grey“, която е една от най-запомнящите се песни в новия албум на момчетата, заради по-специалното настроение, което носи. Начинът, по който се редуват бавните и по-нежни моменти и тежките такива са нещо, което грабва ухото на слушателя. Нещо неописуемо.
 За “Bury The Sorrow“ на сцената се качва Калин Велчев от THIS BURNING DAY, при което Васко Райков разказва как тази песен е в памет на техен скъп приятел и брат на Калин. Дори да не си фен на бандата, да не си внимавал в час, няма как да не усетиш емоцията, която блика като водопад по време на това изпълнение. Купона продължаваме с любимата на всички “Death Trap“, последвана от песента “We The Fallen“, която групата посвети на всички фенове по света, на всички така наречени outcasts, които не позволяват на заобикалящия ги негативизъм да ги смачка.
 Кратка почивка за останалите от групата, по време на която Бонзи показва завидни умения на барабаните, след което групата се връща на сцената и изсвирват част от BLACK SABBATH-ската “Iron Man“. Отпочинали и насладили се на барабанните умения на Бонзи, се връщаме в мелачката с “Forgotten“ и “Dead Issue“, посветена на всички онези критици, които седят у тях пред телевизора и не правят нищо съществено, освен да мрънкат. Основната част от концерта завършваме с чистак-бърсак новите “A New Day Comes“ и “In My Dying Time
Odd Crew 2 Ако обичате да посещавате концертите на ODD CREW, трябва да сте запомнили, че няма как да пропуснат да закрият с химна “ I Ain’t Losing Myself“, по време на който публиката дава всичко от себе си и пее с цяло гърло, с де що сила е останала. Последна за вечерта остава “Fallen Down“, по време на която със сетни сили се раздаваме, преди да изпратим групата с бурни аплодисменти и след която групата за пореден път благодари на публиката и заяви, че без своите фенове, нямаше да са там, където са в момента.
 Следва традиционната групова снимка, след което към ODD CREW се присъединяват VIOLENT CHAPTER и THIS BURNING DAY, за да може този момент да бъде запаметен във вечността. Вечер, която ще се помни дълго. Вечер, в която си бях у дома, сред моето семейство.
 В заключение искам да кажа, че сериозната заявка, която ODD CREW направиха с този голям концерт в зала “Христо Ботев“ надмина всички очаквания. Продукцията, звукът, осветлението бяха на световно ниво. Атмосферата, енергията и емоцията, които се носиха във въздуха, ще помня дълго време. Музиката вече не е тяхната детска мечта. Музиката е техния начин на живот. ODD CREW са това, което са. Шепа приятели. Извън черупката. Запомнете тези думи!

Сетлист на ODD CREW:
Intro
: Eclipse
01. Mark These Words
02. Lay On Me
03. Dead Man’s Eyes
04. A Bottle Of Friends
05. My Enemy
06. The More In Me
07. Two Steps To Hell
08. Shapes In Grey
09. Bury The Sorrow ft Kalin Velchev
10. Death Trap
11. We The Fallen
12. Drum Solo by Bonzy
13. Forgotten
14. Dead Issue
15. A New Day Comes
16. In My Dying Time
17. I Ain’t Losing Myself
18. Fallen Down

Снимките ни от концерта, може да разгледате в нашия Facebook албум точно тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото