MARILYN MANSON – Born Villain (2012)

Пиша това ревю, от една страна с голямо желание, тъй като Мерлин Менсън е музикантът, на когото искрено се възхищавам, но от друга страна не горя от възторг, когато слушам този албум. Преди да излезе албумът, Менсън повтаряше наляво и надясно как това едва ли не ще е албумът, белязал голямото му завръщане. В едно интервю дори каза, че записът е самоубийствен дет метъл. След това излезе песента No Reflection и на всички им стана ясно какво се  случва. Както самият Менсън каза в интервю пред английска журналистка: “ Просто имах нужда да запиша този албум „.
От друга страна, новото творение е разнообразно и се слуша на един дъх. Структурата на песните е вече добре познатата ни – мрачни, бавни куплети, редуващи се с яростни и брутални припеви. Сред песните, които биха могли да влязат в евентуален „The best of…“, са: Hey Cruel world, No Reflecrion, Pistol Whipped и Born Villain. Много добра черта на албума е, че той не е отегчителен и ако го слушаш за пръв път, няма да те накара да го изключиш след първата песен. Би могло да се приеме, че Born Villain е продължение на “ The High End of Low „, но малко по-слабо и недорасло.
Единственото, което ни остава, е да се надяваме Менсън да не се е изчерпал напълно и да създаде албум, достоен да носи името Мерлин Менсън и да напомня за златните му години, когато беше на върха.

Траклист:
Hey, Cruel World…
No Reflection
Pistol Whipped
Overneath the Path of Misery |
Slo-Mo-Tion
The Gardner
The Flowers of Evil
Children of Cain
Disengaged
Lay Down Your Goddamn Arms
Murderers Are Getting Prettier Every Day
Born Villain
Breaking the Same Old Ground
Bonus track: You’re So Vain

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото