MARIANGELA DEMURTHAS (Tristania) с първи солов албум

Tristania на Loud Festival 2012

Още една от жените в метъла покорява соловите пътища. Този път това е италианското миньонче Mariangela Demurthas, която познаваме от Tristania и от сценичните си изяви с банди като Moonspell и Dark Tranquility. Първата официална информация около дебютната творба ни показва кадри от студиото в кратък тийзър с някои откъси от песни. Албумът ще включва 10 песни, върху които вокалистката е работила последните 2 години. Записите са направени в родната й Сардиния с екип от доверени музиканти, които можете да видите във видеото по-долу.

Ето какво казва Mariangela:

Дори да съм наясно, че кариерата ми се свързва най-вече с готик метъл жанра, в което няма нищо лошо, има още толкова много за мен и музикалните ми корени, което хората трябва да узнаят. Така че този път усетих, че трябва да издам нещо, което напълно да отразява това, което сърцето ми говори, като встъпвам страни от масовата продукция, която не винаги поднася правилно посланията.
Да пишеш солов албум вероятно не е от най-лесните неща, защото все пак трябва да се справяш най-вече със собствените си съмнения и страхове, докато намериш песента, която те представлява и това, което искаш да кажеш – но в края на деня наистина си възнаграден от процеса и ти позволява да узнаваш повече и повече за себе си. Предполагам, че това е предназначението на изкуството… да се научиш от изживяното.
Този албум ще ви донесе малко честни, простички, наполовина акустични парчета, които очевидно говорят за житейския ми опит и най-вече за начина, по който гледам на света, в който живеем. Надявам се, че всички вие ще се свържете с него по някакъв начин.
Вярвам, че моите метъл братя и сестри ще харесат албума дори той да не звучи по никакъв начин като Tristania или някой от другите ми проекти.
Вече обмислям следващия – може би на италиански или сардински? Все още не знам, но през следващите месеци предстои обявяването на още информация. Едва сега започвам.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото