Lynyrd Skynyrd за предстоящия си албума ‘Last Of A Dyin’ Breed’

Новият албум на групата ще се появи на музикалния пазар на 21 август

 

‘Last Of A Dyin’ Breed’  е заглавието на новия албум на групата Lynyrd Skynyrd – първи студиен запис след излизането на ‘God & Guns’ през септември 2009 година, който дебютира на #18 в Billboard Top 200 и се превръща в най-високия дебют на бандата след 1977 година. ‘Last Of A Dyin’ Breed’ ще излезе през Loud & Proud/Roadrunner Records и в работата над него Lynyrd Skynyrd отново си сътрудничат с продуцента Bob Marlette, който работи и над ‘God & Guns’.

Водена от основните си членове Gary Rossington (китара), Johnny Van Zant (вокал) и Rickey Medlocke (китара), наред с дългогодишния барабанист Michael Cartellone, Lynyrd Skynyrd записват този албум, който е продължение на  огромното завещание на групата, започнало преди около 35 години в Джаксънвил, Флорида, едно наследство, прекъснато за около десетилетие след 1977 година, когато в самолетна катастрофа загиват трима от членовете на бандата, сред които Ronnie Van Zant и Steve Gaines. От тогава  бандата трагично губи Billy Powell, Ean Evans, Allen Collins, Leon Wilkeson и Huey Thomasson, но все още продължава да съществува и да свири до днес.

Към Lynyrd Skynyrd се присъединява и бас китаристът Johnny Colt, оригинален член на Тhe Black Crowes, който е свирил също и с Train и Rockstar Supernova.

Запитан за телефонното обаждане, което получава от Rickey Medlocke от името на Lynyrd Skynyrd с предложение да се присъедини към бандата, Johnny казва:

Какво друго да кажеш на Medlocke, Rossington и Van Zant? Говорим за южняшки рок величия. Говорим за Lynyrd Skynyrd. Единствените думи, които успяха да излязат от устата ми бяха кога и къде!

С каталог от над 60 албума, продажби, надхвърлящи 30 милиона по цял свят и с над 2 милиона свалени рингтона от тeхния многообичан класически американски рок химн ‘Sweet Home Alabama’, както и с въвеждането им в Залата на славата на рокендрола, Lynyrd Skynyrd са културни икони, обожавани от всички поколения.

Lynyrd Skynyrd ще се отправят на турне през лятото в Северна Америка и Европа. Пълният списък с дати може да видите на официалния сайт на групата.

В момента Lynyrd Skynyrd са в състав:

Gary Rossington – китара;

Johnny Van Zant – вокали;

Rickey Medlocke – китара;

Mark „Sparky“ Matejka – китара;

Michael Cartellone – барабани;

Johnny Colt – бас;

Peter Keys – клавири;

Dale Krantz Rossington – бек вокали;

Carol Chase – бек вокали;

Траклистът на ‘Last Of A Dyin’ Breed’ :

Стандартна версия на албума:

1.    Last Of A Dyin Breed
2.    One Day At A Time
3.    Homegrown
4.    Ready To Fly
5.    Mississippi Blood
6.    Good Teacher
7.    Something To Live
8.    Life’s Twisted
9.    Nothing Comes Easy
10.  Honey Hole
11.  Start Livin’ Life Again

Делукс версията на изданието включва и бонус парчетата:

12.  Poor Man’s Dream
13.  Do It Up Right
14. Sad Song
15. Low Down Dirty

Aлбумът ‘Last Of A Dyin’ Breed’ на Lynyrd Skynyrd ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото