Live stream на концерта в помощ на вокалиста на EYEHATEGOD

Към благотворителния концерт, с който Rawk’n’Roll събират пари за лечението на Майк Уилямс от Eyehategod, възстановяващ се след чернодробна трансплантация, се включва и екипът на Madstreamteam. Той ще се погрижи концертът да бъде стриймван на живо, а след разговор с Джими Бауър от Eyehategod, стана ясно, че немалко хора в Луизиана също ще наблюдават шоуто в неделя. Ето и адреса, на който ще можете да гледате лайва от вкъщи:

https://www.youtube.com/madstreamteamlive

 

Вече е ясен и графикът на шестте банди, които ще свирят на концерта за Майк Уилямс. Някои от групите подготвят и кавъри на Eyehategod специално за лайва.

19:00 – Отварят вратитеMikeWilliams

19:30-20:00 – The Flying Detachment

20:15-20:45 – Bloodrush

21:00-21:30 – Feedbacker

21:45-22:15 – Upyr

22:30-23:00 – Corecom

23:15-23:45 – Muddy

 

Напомняме, че всеки, който иска да дари пари за Майк, може да го направи като посети концерта или в официалната кампания за набиране на средства:

https://www.youcaring.com/mikeixwilliams-695413

 

За концерта:

В края на миналата година стана ясно, че певецът на легендарната слъдж банда Eyehategod Майк Уилямс има сериозни здравословни проблеми, които принудиха групата да излезе с различни вокалисти на няколко концерта (Фил Анселмо и Ранди Блайт). През това време Майк претърпя чернодробна трансплантация, а престоят му в болница продължава. Като независим музикант, сметките по лечението му, операцията и медикаментите, са непосилни за него, затова и съпругата му и близките му приятели и колеги от сцената в Луизиана започнаха кампания за набиране на средства (https://www.youcaring.com/mikeixwilliams-695413).

Eyehategod са абсолютният лидер на слъдж метъла, неговите некороновани крале дори според думите на самия Анселмо. Те са вдъхновение за поколения артисти и групи, свирещи тежка, бавна и шумна музика и са на сцена вече повече от 25 години. Eyehategod са и едни от виновниците уебзинът Rawk’n’Roll (http://www.rawknroll.net) – единствената българска медия за стоунър, слъдж, дуум и сайкъделик рок, изобщо да съществува. Затова и говорихме с наши приятели от родната ъндърграунд сцена, повлияна от Майк и музиката му, да се съберем и да подкрепим борбата му за нов живот.

На 15 януари в клуб Mixtape 5 ще се съберат няколко от най-силните ъндърграунд банди у нас. Сред тях са победителите от първото издание на Голямото Рок Междучасие Bloodrush, метъл/слъдж бригадата Corecom, шумното дуо Feedbacker, мрачните и бавни Muddy, стоунърите The Flying Detachment и дуум титаните Upyr. Всички приходи от шоуто ще бъдат изпратени на Майк Уилямс, като се очаква да се включат и още банди и артисти и да има и допълнителни дейности. Благодарности към всички артисти, които се отзоваха на поканата и ще свирят напълно безвъзмездно. За повече информация и новини, следете събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/695328563968486/

 

„Отлично си даваме сметка, че парите, които ще съберем с този концерт, са незначително перо от цялата сума, от която Майк се нуждае за лечението си. Основната ни надежда е да провокираме и други такива събития не само у нас, но и на други места по света и да покажем, че ъндърграунд сцената е солидарна с героите си. Да, напълно наясно сме, че и в България има артисти и каузи, които се нуждаят от помощ. Ние избрахме Майк Уилямс като наша мисия, защото сме фенове на музиката на Eyehategod и луизианската сцена, които са ни дали толкова много сила и вдъхновение. Миналата година успяхме да ги доведем за единствения им концерт в България, а сега искаме да върнем и частица от всичко, което са ни дали те с музиката си през годините. Помогнете ни да подкрепим един от нашите герои, като дойдете на концерта на 15 януари или като дарите пари в неговата краудфъндиг кампания (https://www.youcaring.com/mikeixwilliams-695413)“, казват организаторите от Rawk’n’Roll.

 

Очаквайте повече подробности съвсем скоро!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото