Linkin Park пяха пред отбрана публика

Благотворителната кауза и специалният концерт на Linkin Park за пострадалите от земетресението в Япония събраха 35 хил. долара

На 30-ти август Linkin Park изнесоха специален концерт само пред 1500 души в Mayan Theater в Лос Анджелис, билетите за който не можеха да се закупят, а трябваше да се спечелят чрез събиране на дарения за благотворителна кауза в помощ на пострадалите от земетресението на 11-ти март тази година в Япония. Общата събрана сума от надпреварата е 35 хил. долара, като най-впечатляващият дарител е събрал сам 13 хил. долара за каузата.

Linkin Park, които се превърнаха в най-продаваната група в САЩ преди 10 години благодарение на албума си от 2000-та – “Hybrid Theory”, свириха пред най-малката си публика до момента, а списание Rolling Stone описва събитието като „изпълнено с енергия”. Изданието допълва, че с 5 видео екрана и богати оригинални декори Linkin Park са успели да създадат интимна и специална обстановка.

„Страхотно е колко пари сте събрали. Това събитие е изцяло за вас”. По този начин Mike Shinoda се е обърнал към публиката, а Chester Bennington я е поздравил за успешното участие в дарителската кампания с думите: „Ние ви измислихме предизвикателство и вие тотално надскочихте очакванията ни”.

Linkin Park обявиха конкурса за билети за специалното шоу в Mayan Theater в началото на юли месец, като условието беше всеки участник, желаещ да спечели двоен билет за събитието, да събере минимум 500 долара за дарение в помощ на Япония. Благотворителният концертът е бил с продължителност 90 минути и е включвал почти пълния сет от турнето на Linkin Park в подкрепа на албума “A Thousand Suns”. Уникалната благотворителна кауза е дело на организацията Music for Relief, основана от Linkin Park, като за шоуто групата е поканила да присъстват и най-важните й дарители.

Албумът “A Thousand Suns” на Linkin Park е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото