ЛЕТЦИТЕ с промоция на дебютния си албум

Заповядайте на 9-ти юни на промоция на първия албум на група ЛЕТЦИТЕ. В концерта се включват ска купонджиите THE SHUFFLES и добре познатите ска-пънк машини от Сърбия – KONTRAS. Забавата ще допълни и Сашо „Стиха“ със своя хумор и сатира. Елате да се позабавляваме заедно и да си спретнем един ска – пънк – рок купон на открито!!!

ЛЕТЦИТЕ е пънк-рок група основана през 2011г. от Никола Ранкович, Радослав Рангелов и Радостин Стойков. Идеята за група се заражда след първия рок-фест в родния им град – Сливница, през пролетта на 2011г. След първите им репетиции заедно те установяват, че кавър и трибют бандите са явление, което все повече обзема сцената и решават да направят своя група, която да е с авторска насоченост. В последствие се присъединяват и Димитър Йосифов и Ивайло Цандев. Текстовете на ЛЕТЦИТЕ са предимно социални, но често опират и до сатирата, като по този начин не пропускат да се надсмеят дори и на себе си – някои песни засягат истории и преживявания и са откровена самоирония. Всички членове на групата са фенове на суровия, бърз и директен звук на пънка, но нерядко в песните им се срещат и ска, гръндж, метъл и дори фолк елементи. Участие взимат и гост-музиканти, които акомпанират основно с духови инструменти.

KONTRAS стартират като пънк банда през 2008 г., но през 2011 г. сменят името, както и част от членовете на групата и вкарват ска елементи в композициите си. В резултат на това се получават весели брас мелодии, смесени с бързи и тежки китарни рифове, характерни за тях и до днес. Имат един албум „Grad“, издаден през 2013-та за „Balkanrock Records“. Видеото към сингъла „Ajfon 6“ е анонс към втория албум на групата, който предстои да излезе през лятото. KONTRAS са подгрявали за легендите The Toasters (САЩ) в Ниш, а в последната година често свирят в България.
https://www.facebook.com/kontras.punk/

THE SHUFFLES са 2-tone ska банда, формирана в София през 2009 г. Имат чести изяви предимно в София, на които успяват да сътворят истински ска купон. Подгрявали са групи като The Toasters (САЩ), Skarface (Франция), Rotterdam Ska-Jazz Foundation (Холандия) и др. През 2016 г. се очаква да бъде записано първото им издание.
https://www.facebook.com/theshuffles/

9 Юни 2016 г. (четвъртък)
Начало: 19:00 ч.

ВХОД СВОБОДЕН!!!

Събитието във facebook

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото