JOE LYNN TURNER пристига в България за няколко участия

JOE LYNN TURNERФестивал в Троян и благотворителен концерт в Монтана ще са домакини на легендарния певец.

 

Световноизвестният вокалист на Deep Purple и Rainbow се връща в България за трети път след участието му на финала на Х Фактор с победителя Славин Славчев. Този път Джо Лин Търнър пристига, за да подкрепи една благотворителна кауза в Монтана и да участва във фестивал в Троян.

Благотворителният концерт „Art is:“, който ще се проведе в Монтана на 17 юни 2016, е в подкрепа на каузата за борба с трафика на деца и жени по целия свят. Търнър е особено ангажиран с кампанията и смята, че е време подобни престъпления да спрат да се случват в цивилизования свят, тъй всеки един от нас има права.

Певецът се надява да привлече вниманието на обществеността към тази кауза с надеждата, че все повече млади хора ще научат как да се предпазят от подобни престъпни опити за злоупотреба с правата им. Мотото на концерта в Монтана е „Децата на Монтана заедно на сцената с Джо Лин Търнър“, а организатори на мероприятието са Националната комисия за борба с трафика на хора и Нелян Николова. На сцената певецът ще се качи с българската банда Еридан.

Шоуто е с вход свободен и започва в 18:00 на 17 юни 2016, на централния площад на Монтана.  Веднага на следващия ден – 18 юни 2016, Търнър пристига в Троян за фестивалът „Rock Academy“. Рок академията започва още на 17 юни с концерти и майсторски класове по китара и барабани. След конкурса за авторска песен на млади групи на сцената ще се качи Джо Лин Търнър, отново подкрепен от музикантите от Еридан.

Легендарният певец винаги е ценял времето, прекарано в България. „Аз дори не мога да ви кажа колко пъти съм бил тук. Хората са невероятни, те обичат рокендрол, те са страстни, имат забележителни души. Истински съм благодарен на българите и на възможността да пея тук“ – споделя Джо Лин Търнър и обмисля възможностите за съвместни проекти с български артисти.

 

Джо Лин Търнър – биография:

Отличителния му соул-блус-рок глас може да бъде чут в повече от 70 албума като сред тях се откроява работата му с Ричи Блекмор в Rainbow и Deep Purple. Талантът на Търнър да пише рок хитове, съчетан с вокалния му диапазон, изстрелват Rainbow високо в класациите. В края на 80-те години Търнър вдъхва живот в кариерата и на друг китарен витруоз – Ингви Малмстийн. През 1990 г., заедно с Ричи Блекмор, се присъединяват към Deep Purple.

И до днес Джо Лин Търнър не спира да пише парчета и да записва албуми. Дискографията му включва повече от 10 самостоятелни албума и множество съвместни проекти с артисти като Billy Joel, Cher, Brian Johnson ACDC е, Mick Jones (Foreigner), Michael Bolton, Glenn Hughes (Deep Purple) и други.

Последния му проект е албума „Edge of Tomorrow“ на бандата Sunstorm. Мелодичен рок проект Джо Лин Търнър стартира през 2006, когато президента на Frontiers Records – Серафино Перуджино, решава да изрови от прахта някои неиздавани скъпоценни камъни, които Търнър пише в края на 80-те и началото на 90-те години.

  1. #1 написан от Анонимен (преди 8 години)
  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото