LEK CITY CASE от Бургас с нов сингъл

Бургаската рок група LEK CITY CASE издава втория си официален сингъл днес, 23.04. Премиерата на Head Error е точно в 11:00 в Youtube канала на бандата.

С тежките си рифове Head Error категорично надгражда солидния дебют на групата – Broken и дава заявка да утвърди квартета сред водещите имена на родната саутърн рок пост-гръндж сцена.

Напълно в духа на времето и в тон с лирическото съдържание на парчето, бандата от Лекия град го представя с минималистично видео, което безупречно допълва настроението на Head Error. Контрастът с професионалния им първи клип към дебютния сингъл Broken е напълно целенасочен, като идеята и режисурата са на барабаниста Иван Янков, известен още и като ESTEO в средите на графити артистите. Суровите, сиви тонове на видеото допълват внушението, че чувството на безнадеждност и апатия все по-агресивно ни обгражда.

Звукът на Head Error е изваян в Audioslot – студиото на Васко Райков от Odd Crew, който никога не е крил симпатиите си към бургаската банда. Именно негов е и гласът в плътните беквокали към парчето. А миксът и  финалният мастеринг са дело на Михаил Русев.

Премиерата на новия сингъл е на 23 април, петък, в 11:00, като освен в YouTube канала на бандата: LEK CITY CASE, вече можете да го чуете във всички популярни аудио стрийминг платформи.

LEK CITY CASE са:

  • Иван Петков – вокал
  • Борис Николов – китара
  • Александър Георгиев – бас
  • Иван Янков – барабани

@Spotify Lek City Case

@Bandcamp Lek City Case

@Facebook Lek City Case

@Instagram Lek City Case

@Youtube Lek City Case

 

Текст и музика: Иван Петков, Иван Янков

Аранжимент: Lek City Case

Продуцент: Lek City Case

Записана в Audioslot/ Васко Райков

Миксинг и мастеринг: Михаил Русев

Photo credits: Димо Шехларски

Press & Management: Projector Plus

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото