Легендите EYEHATEGOD за пръв път в България

eyehategod-2015Нов концерт на колегите от Rawk’N’Roll:

От Rawk’n’Roll сме горди да обявим, че на 12 юни в Mixtape 5 ще видим и чуем за пръв път у нас легендарните американци Eyehategod. Турнето към петия им албум „Eyehategod“ от 2014 най-сетне ще ги доведе и до България. Така, само 3 месеца след концерта на Crowbar, който нашите приятели от Tangra Mega Rock организират на 5 март, ще видим тук още една от първите слъдж групи, а през сцената на Mixtape 5 ще са минали 2/5 от Down.

 

Jimmy Bower (китара, барабани в Down и китара в Superjoint Ritual) и покойният Joey LaCaze (барабанист на бандата, починал през 2013) създават Eyehategod в Ню Орлиънс пред 1988. Заедно с колегите и приятелите си от Crowbar, Corrosion Of Conformity, Exhroder, Acid Bath и Soilent Green са първата вълна слъдж метъл банди и налагат неповторимото мръснишко, кално и супер тежко луизианско звучене. Затова и сцената, която се ражда от рифовете и тътена на тези групи носи етикета NOLA (New Orleans, Louisiana). Неслучайно това е и името на дебютния албум от 1995 на супергрупата Down, в чийто класически състав влизат именно хора от Eyehategod (Jimmy Bower), Crowbar (Kirk Windstein), Corrosion Of Conforimty (Pepper Keenan), Phil Anselmo и Rex Brown (Pantera). Сцената в Луизиана е супер сплотена, а бандите редовно си разменят музиканти и създават чудовищни странични проекти. И тъй като също като тях сме повлияни от ранните Black Sabbath, китарния риф, добрата бира и силното уиски, за нас от Rawk’n’Roll е огромно удоволствие да представим Eyehategod в България.

 

Билети ще намерите в мрежата на Eventim, като до края на февруари цената им е 25 лева, от първи март ще струват 30, а в деня на концерта 40 лева.

 

Подробности предстоят в идните седмици.

 

Официалният сайт на Eyehategod

  1. #1 написан от EHG (преди 7 години)
  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото