LED ZEPPELIN с делукс издания на “ Led Zeppelin IV”и“ Houses Of The Holy”

През юни Led Zeppelin поставиха забележително начало на своята кампания по преиздаване на легендарните си записи с излизането на “Led Zeppelin”, “Led Zeppelin II” и “Led Zeppelin III”, дебютирали в топ 10 на класацията за албуми Billboard Top 200. Творбите жънат същия успех и в световен мащаб,  заемайки челните позиции в класациите на повече от дузина страни, включително Канада, Франция, Германия, Япония и Великобритания.

Бандата подготвя преиздаването на “Led Zeppelin IV” (третият най-продаван албум в историята на Съединените Щати) и “Houses Of The Holy”. Както и с предишните делукс издания, и двата записа са ремастирани от китариста и продуцент Jimmy Page и са придружени от втори аудио диск, съдържащ изцяло неиздавана досега музика, свързана със записите.

“Led Zeppelin IV” и “Houses Of The Holy” ще бъдат на пазара от 27/28 октомври, благодарение на Atlantic/Swan Song, и ще бъдат налични в следните формати:

  • Single CD – Ремастериран албум в двойно разгъващ се картонен джоб.
  • Deluxe Edition (2CD) – Ремастериран албум, заедно с втори диск, съдържащ неиздаван досега аудио запис.
  • Single LP – Ремастериран албум на 180-грамова плоча, сложена в джоб, чието оформление е детайлна реплика на оригиналната обложка, с която винилът излиза за пръв път.
  • Deluxe Edition Vinyl (2LP) – Ремастериран албум и неиздаван досега студиен запис на два 180-грамови винила.
  • Digital Download – Ремастериран албум и неиздаван досега студиен запис към него.
  • Super Deluxe Box Set – Колекцията включва:

– Ремастерираният албум на CD в джоб, реплика на обложката на оригиналния винил.

– Съпътстващо аудио на CD в картонен джоб с нова алтернативна визия.

– Ремастерираният албум на 180-грамов винил в джоб, реплика на този на оригиналната плоча.

– Съпътстващият студиен запис на 180-грамова плоча, сложена в джоб, с нова алтернативна визия.

– HD аудио карта за дигитално сваляне на албумите @ 96kHz/24 bit.

– Книга с твърди корици от 80 страници, съдържаща редки и невиждани досега снимки и меморабилия.

– Висококачествено издание на оригиналната обложка на албума, като първите 30 000 копия ще бъдат номерирани индивидуално.

Втората серия от преиздадени албуми започва с една от най-влиятелните творби в историята на музиката, както и най-успешния в комерсиално отношение запис – “Led Zeppelin IV”. Издаден през ноември 1971, албумът, който официално остава неименуван, дефинира рок музиката за поколения наред с химни като “Stairway To Heaven,” “Rock And Roll,” “Black Dog” и “When The Levee Breaks.” Записът е увековечен в Grammy Залата на славата през 1999 и е сертифициран с платина от RIAA 23 пъти.

Делукс изданието на Led Zeppelin IV съдържа неиздавани версии на всяка от песните в оригиналния албум, сред които и алтернативни миксове на “Misty Mountain Hop” и “Four Sticks”, миксове на “The Battle Of Evermore” и “Going To California”, наситени със звуци на китара и мандолина. Включена е и измислената, алтернативна версия на “Stairway To Heaven”, миксирана в Sunset Sound Studio в Лос Анджелис, която феновете ще чуят за пръв път.

През 1973 Led Zeppelin оглавяват класациите отново с албума “Houses Of The Holy”, който включва легендарните парчета “The Song Remains The Same” и “No Quarter”. В същото време записът подчертава неспиращата еволюция на неповторимото Led Zeppelin звучене с реге- “D’yer Mak’er” и фънк парчето “The Crunge”. Албумът е сертифициран с диамант от RIAA и е продаден в над 11 милиона копия.

Седемте неиздадени парчета в съпътстващия студиен запис включват необработените миксове на  “The Ocean” и “Dancing Days”, откриващи един по-дълбок поглед към записите на тези класики. Други отличителни записи са китарната мелодия към парчето “Over The Hills And Far Away” и версия на “The Rain Song” без пиано.

През 1968, John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant създават Led Zeppelin, една от най-влиятелните, иновативни и успешни групи в модерната музика, продали над 300 милиона албума по света. Бандата се формира след разпадането на The Yardbirds, когато Page довежда Plant, Bonham и Jones за турне на The New Yardbirds. През 1969, Led Zeppelin издава своя дебют, носещ името на групата. Албумът маркира началото на дванадесетгодишна кариера, по време на която голяма част от музикалната аудитория определя бандата за най-внушителната и иновативна рок група в света.

Led Zeppelin продължават да бъдат високо ценени заради централната роля, която изиграват в музикалната история. Бандата е включена в Залата на славата на рокендрола през 1995, и получава награда Grammy за цялостен принос през 2005. Година по-късно бандата е наградена с Polar Music Prize в Стокхолм. Основателите на групата Jones, Page и Plant – заедно с Jason Bonham, синът на John Bonham, превземат сцената на O2 Arena в Лондон през 2007 , за да изпълнят концерт в чест на Ahmet Ertegun, скъп приятел  и основател на Atlantic Records. Бандата е почетена за цялостния си принос към американската култура в Kennedy Center Honors през 2012. През януари 2014, Led Zeppelin печелят първата награда Grammy за албума Celebration Day, уловил концерта им в чест на Ertegun и получил приза „Най-добър рок албум”.

Албумите “Led Zeppelin IV” и “Houses Of The Holy”на Led Zeppelin ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото