Последни новини за концерта на WINDHAND и UPYR

Rawk’n’Roll ще изправи пред българска публика една от най-актуалните в момента дуум банди: американците Windhand. Те ще забият в компанията на родната дуум шайка Upyr на 7 април в B-Side на клуб Mixtape 5.

Заедно с Jack Daniel’s представяме и постера за събитието, дело на Момчил Захариев – артуърк, специално подготвен за концерта в София, който е и първи от настоящото европейско турне на Windhand. Разбира се, пълен мъчандайз ще спечели един от феновете, закупил билет за концерта. Пропуските могат да се намерят в мрежата на Eventim на цена от 20 лева на предварителна продажба и 25 лева в деня на концерта, като такива ще се продават и на входа на клуба.

Windhand са от новото поколение тежки групи, комбиниращи класически дуум със стоунър звучене, постигайки психиделична амалгама от звуци, хипнотизираща със своята мелодичност и не отстъпваща в своята твърдост. Изненадващи с чисти женски вокали в лицето на Dorthia Cottrell, и мачкащи с двоен китарен звук, парчетата на американците са се превърнали в неоспорими дуум класики за всички, които обичат стила и робуват на Негово Величество Рифът. Макар само с два дългосвирещи албума зад гърба си – едноименния им дебют и излезлия през минлата година Soma, името на групата е станало синоним на „heavy“, в което ще можем да се убедим със собствените си уши на седми април. След София, бандата продължава с европейското си турне, включващо изява на някои от най-големите ъндърграунд фестивали като Roadburn в Холандия и Heavy Days In Doomtown в Дания.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото