Кратко интервю с BILLY CORGAN (The Smashing Pumpkins)

Прочетете интервю с Billy Corgan от The Smashing Pumpkins за създаването на ‘OCEANIA’

Интервюто е специално предоставено от ANIMATO MUSIC

 

Можеш ли да ни кажеш с какво записите за ‘Oceania’ се различават от тези за предишните албуми на Smashing Pumpkins?

Известно време от работата по албума прекарахме в празен кино салон в Седона през зимните месеци в началото на 2011 г., нахвърляйки някои първоначални версии на песните, докато „опипваме” терена в емоционално отношение. В този вид процес не беше толкова различно от предишните албуми, когато работех в екип с групата, за да ми помогнат да определя семплите, които да доразвивам. После просто излязохме навън, на път и придобихме впечатление за това какво не работи вече за нас от динамична гледна точка. Потрудихме се здраво в насока да създадем пространство в музиката, но да не загубим емоционалната сила, която държа да има зад песните ми.

Завършихте ‘Oceania’ преди да решите да се съюзите с EMI Label Services/Caroline Distribution, което означава, че сте били напълно свободни като артисти да създадете това, което искате. Ще ни разкажеш ли повече за творческата част на процеса по време на записите?

От продукционна гледна точка беше решен на всичко, за да направя албум, в която всяка песен е стойностна точно толкова, колкото всяка друга в проекта, без да слушам обичайните приказки за необходимостта от сингъл. Единствения начин да постигна целта си всяко парче от Oceania да си струва, бе да вложа сърцето си в абсолютно всяка песен, за да се постигне последователност и усещане за едно цяло. Веднъж щом усетихме, че сме постигнали този баланс, чак тогава позволихме на някой извън нашия свят да чуе албума, който сме направили. Възможността отново да работим със системата на EMI, дойде точно на време и много ми допадна. Но за разлика от предишните години, когато спазвах правилата на договора между нас и се влияех от външни сили, които не винаги бяха по наш вкус, този път те са наши истински партньори в издаването и разпространяването на Oceania до максимално много пазари в света, които ние не можем да достигнем сами.

До каква степен усещаш участието на останалите членове от групата в албума?

Бях непреклонен в постоянното си натякване, че като група, първо и преди всичко, ние сме се събрали, за да правим музика заедно. Горд съм да кажа, че с Oceania изградихме собствената си пътечка, по която вече ще вървим отсега нататък. Jeff, Mike и Nicole дадоха значителен принос за финалното звучене и облика на Oceania, който е албум, неприличащ на никой друг, който съм правил досега. Същевременно вярвам, че поддържа същите музикални стойности, към които винаги съм насочвал The Pumpkins – да бъдат прогресивни, емоционални, епични или неуморни.

Мислите ли, че записите на албума бяха повлияни от факта, че групата свири някои от парчетата на живо преди това?

Ако сме научили нещо от участията ни заедно през последните две години, то е, че независимо, че създаваме свой собствен саунд и свой стил, трябва да приемем като даденост факта, че по хората можем да се ориентираме кое е разпознаваемо за тях и кое не. Знаем, че имаме още много в нас, което искаме да споделим с публиката, не сме само приятен виртуален джубокс. Да бъдем The Pumpkins винаги ще означава, че имаме какво още да създадем с нашите ръце и нашите сърца и няма да приема нищо друго освен това.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото