Концерт-промоция на новия албум на SEVI

Sevi_Poster Web09032019 SEVI нямат нужда от представяне. Кариерата на групата се развива все по-добре и по-добре. Музикантите постоянно правят концерти, като паралелно с това пишат и нова музика. Ето, че успяха да сглобят и трета колекция от песни, озаглавена простичко “Follow Me”. Албумът вече е на пазара, а официалното му представяне се състоя на 9-и март (събота) в столичния Sofia Live Club. Вратите трябваше да отворят в 21:00, а самото събитие трябваше да започне в 22:00.
Sofia Live Club може би не е най-подходящото място за рок музика, но малко след 21:00 атмосферата бе обещаваща, най-нетърпеливите фенове вече бяха заели местата си и чинно подгряваха с различни напитки, а фоновата музика бе повече от въздействаща и надъхваща за една приятна вечер, изпълнена с много рок и силни емоции. Сцената също бе подготвена и очакваше музикантите, а зад нея се мъдреше огромна видеостена, на която се прожектираха различни визуализации към песните от новия албум. С напредване на времето клубът започна да се пълни и въпреки, че не се пръскаше по шевовете, бе доста пълен. А пред самия вход на помещението бе разположена и мърчандайз зона, в която се продаваха артикули на бандата.
Предварително обявеният начален час като по стара традиция не бе спазен. Двайсетина минути след 22:00 музиката спря и се разнесе интрото на първата песен за вечерта, на фона на което Светлана, Рали, Делян и Павлин един по един заеха местата си на сцената и стартираха изявата си, посрещнати възторжено от публиката. Концертът условно бе разделен на две части, като в първата чухме всички парчета от новия албум. В паузите вокалистката представяше всяка една песен почти детайлно. В албума има няколко гост-участия като две от тях са международни – певецът на THERION Thomas Vikström (“The Art Of War”) и китаристката на ЕVANESCENCE Jen Majura (“To Hell And Back”). Във “Fade Away” участва небезизвестната Alexandra Zerner, която се качи на сцената за изпълнението ѝ, а представянето на албума завърши с изпълнение на прочувствената балада “Sweet Escape”, за което на сцената се появиха струнният квартет THE STRINGS и бившата клавиристка на SEVI Десислава Маркова, записали парчето заедно със Светлана. Като цяло музикантите демонстрираха изключителен хъс, себераздаване, не пестяха сили нито за миг. Светлана за пореден път показа уникалния си талант да пее и да се движи по сцената без гласът ѝ да се влияе от това (което не е необичайно явление, но при нея се получава напълно естествено и носи специфичен чар). Същевременно напористата дама демонстрира и умението си да владее публиката посредством различни жестове. В един момент призова хората да напуснат зоната си на комфорт и да се приближат до сцената и част от зрителите я послушаха, а доволната фронтдама заяви, че това вече прилича на истински концерт на SEVI. Дали заради непознаването на песните, или заради една идея по-меланхоличната атмосфера, новият материал бе посрещнат умерено от страна на зрителите. След финала на “Sweet Escape” певицата благодари на всички участвали в създаването на албума и представи групата, за което получи бурни аплодисменти от присъстващите. Тази кратка реч бе своеобразен вододел между двете части на концерта. Втората част включваше песни от предишния албум на бандата “The Battle Never Ends”. И тук вече започна истинският купон. 5-те парчета бяха изпълнени с активното участие на публиката, която изпя самостоятелно и част от хитовата “On My Own”. Трябва да се отбележи, че клубът разполага с озвучаване на световно ниво, което бе демонстрирано за пореден път в съботната вечер. Перфектен изчистен звук във всяка една точка от помещението, всеки инструмент се чуваше идеално. Не се наблюдаваха и технически проблеми.
Шоуто приключи със заглавната песен от втория албум “The Batlle Never Ends”. След края ѝ на сцената бяха извикани всички участници в концерта, които се снимаха на фона на присъстващите, поклониха се и се оттеглиха. А музикантите от групата се настаниха в мърчандайз зоната и приеха поздравленията на феновете лично.
Една приятна съботна вечер започна и приключи по най-добрия начин. SEVI показаха потенциала си за пореден път, махнаха ни главите и доказаха, че посоката е само напред и нагоре и битката продължава с пълна сила.
Пиратският кораб продължава естествения си ход напред. Следвай Го!

 

Сетлист:

1. „Follow Me“
2. „Am I Alive“
3. „The Art Of War“
4. „To Hell And Back“
5. „Never Again“
6. „Broken Wings“
7. „Fade Away“
8. „The Call“
9. „Save Me“
10. „Let It Go“
11. „Sweet Escape“
12. „Don’t Hesitate“
13. „Screw You Honey“
14. „One Time Thing“
15. „On My Own“
16. „The Battle Never Ends“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото