Компилацията “This Is Your Life” в памет на Dio вече и в iTunes

От днес започнаха предварителните поръчки в iTunes, които включват безплатен даунлоуд на песента “Starstruck” от Motörhead и Biff Byford от Saxon.

This Is Your Life” отдава почитта си към живота и наследството на Ronnie James Dio с кавъри на неговите най-велики песни от Rainbow, Black Sabbath и Dio.

Компилацията ще бъде на пазара от 1-ви април от Rhino.

Включва парчета наново записани от Anthrax, Halestorm, Rob Halford, Metallica, Scorpions, Corey Taylor, Glenn Hughes, Tenacious D и много други в полза на фонда на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer”.
Не бъди последен на опашката – предварителните поръчки в iTunes започнаха за тези, които очакват с огромно нетърпение предстоящия албум с кавъри на Ronnie James Dio “This Is Your Life”, така че всеки, който желае може да резервира своята бройка. Като бонус веднага има възможност за безплатен даунлоуд на песента “Starstruck” от Motörhead и Biff Byford от Saxon, кавър на Rainbow.
В допълнение към всички дигитални версии на “This Is Your Life” ще се включва и наскоро записания кавър на песента “Buried Alive” от Black Sabbath, пречупен през стила на Jasta, страничния проект на Jamey Jasta от Hatebreed. Това парче ще бъде възможно да се изтегли ексклузивно с дигиталните версии ето тук: https://itunes.apple.com/bg/album/ronnie-james-dio-this-is-your/id829325064
Ronnie James Dio е една от най-обичаните личности в историята на рока. Талантът му на певец и композитор е мигновено разпознаваем, било то като част от групите Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell,  или предвождайки Dio. За съжаление Ronnie губи битката с рака на стомаха през 2010-та година, но неговия внушителен глас и наследство продължават да живеят и до днес.
За да почетат един от най-мощните рок гласове, звездна група от негови приятели и фенове записват 13 от своите любими парчета в албум-трибют, който ще помогне за събирането на средства за фонда на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer” (diocancerfund.org). Той е благотворителен фонд с нестопанска цел, посветен в подкрепата на проучвания за превенция на рака, повишаване на осведомеността и образоване на широката публика за жизненоважното значение от ранното откриване и предпазване, когато се сблъскваме с тази смъртоносна болест и е основан от Dio и неговата съпруга и дългогодишен мениджър Wendy Dio.100% от средствата получени от продажбата на този албум ще влязат във фонда Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer” и ще бъдат използвани за проучвания на рака.
“This Is Your Life” е продуциран от Wendy Dio и включва участието на метъл гиганти като Metallica, Scorpions, Anthrax, Glenn Hughes и Rob Halford, както и много от музикантите, които са свирили с Dio през годините. Колекцията ще бъде издадена от Rhino на 1-ви април на CD и в дигитална версия.
По-долу можете да видите невероятния траклист, който включва епичния деветминутен кавър на Metallica „Ronnie Rising Medley“, комбиниращ парчетата на Rainbow “A Light In The Black”, “Tarot Woman”, “Stargazer” и “Kill The King”; колаборацията на Rob Halford със замесените в Dio, с които той често е работил, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson и Scott Warren за “The Man On The Silver Mountain”; Glenn Hughes, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren и Simon Wright с “Catch The Rainbow”; Antrax и Adrenaline Mob с техните варианти на песните “Neon Knights” и “The Mob Rules”; Corey Taylor (Stone Sour, Slipknot) с кавър на класиката “Rainbow In The Dark”; Tenecious D (Jack Black и Kyle Glass) с “The Last In Line” и много, много други.
Албумът “Ronnie James Dio: This Is Your Life” ще е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде предварително закупен на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/ronnie-james-dio-this-is-your/id829325064
“Ronnie James Dio: This Is Your Life” Track Listing
1.  “Neon Knights” – Anthrax*
2. “The Last In Line” – Tenacious D*
3. “The Mob Rules” – Adrenaline Mob
4. “Rainbow In The Dark” – Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher*
5. “Straight Through The Heart” – Halestorm*
6. “Starstruck” – Motörhead with Biff of Saxon*
7. “Temple Of The King” – Scorpions*
8. “Egypt (The Chains Are On)” – Doro
9. “Holy Diver” – Killswitch Engage
10.  “Catch the Rainbow” – Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren*
11. “I” – Jimmy Bain, Oni Logan, Rowan Robertson, Brian Tichy*
12.  “Man On The Silver Mountain” – Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren*
13. „Ronnie Rising Medley“ – Metallica*
14. “This Is Your Life” – Dio
Дигитално бонус парче: “Buried Alive” – Jasta*

* неиздавани досега

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото