Както знаем, Kirk Hammett от години работи с ESP и току-що обяви новата китара с негов подпис. Не е тайна, че METALLICA, и по-специално Kirk, са големи киномани, като дори се впуснаха в създаването на свой собствен филм. Сега, със своята ‘Kirk Von Hammet’ китара, Hammett ще отдаде почит на безсмъртния ням филм от 1922 г. ‘Nosferatu’.

Дори и с оглед наближаващите празници, призрачната китара, която е на цена от 2400 $ за САЩ ($ 2,500 международна цена), може да се окаже малко непосилна и трудна за намиране, така че, може би няма да я откриете с вашето име под елхата тази година.

Тъй като са произведени само 13 бройки, тези, които искат да се докопат до тях ще трябва да действат доста бързо. Всяка китара е ръчно номерирана и подписана от Kirk Hammett, пристига със снимка на Kirk с китарата, с giclée печат (артистичен картон за отпечатване на репродукции) на Nosferatu, подписан от Basil Gogos – художника, известен с портрети на филмови чудовища. Към всичко това е включена и известната зомби статуетка на Kirk и сертификат за автентичност, подписан от китариста. Доставката и застраховката са включени в цената.

Китарата е достъпна чрез собствената фирма на Hammett Kirk Von Hammett Toys и можe да бъдe закупенa тук.