KHANЪ и TDK- за музиката и емоцията, с която ни белязаха

24 август, сърцето на лятото, краят на Персеидите, една незабравима нощ в Маймунарника!

Главни виновници- KHANЪ и TDK

Концерт, който силно развълнува почитателите на двете банди още от момента, в който споделиха за предстоящото събитие. Дори времето отстъпи със своите промени за благоприятното изкарване на вечерта. Нито капка дъжд не падна, докато силната музика се разпространяваше в Маймунарника и бързо заразяваше всеки един от присъстващите.

Това не беше един от обичайните им концерти, това което го направи по-специален беше отдадеността на каузата и това силно чувство да приключим лятото по един наистина вълнуващ и уникален начин. Едва ли ще има човек, който да ви каже, че не си е изкарал добре или че не е получил достатъчно силна емоция от концерта. Двете групи наистина много се постараха да направят този концерт възможен, въпреки опасенията за лошо време, вечерта наистина мина много успешно и се надявам да усетите това от думите, които следват…

Започвам с ТДК, които първи се качиха на сцената и имаха честта да открият вечерта по един наистина много приятен и въвличащ начин, който още с първите минути и акорди те откъсва  от ежедневието и деня, откъсва те от хората и те прави съучастник в най-разкошната атмосфера. Имаше изключително много хора, още в самото събитие бяха заявили солиден брой присъстващи и интересуващи се, като със сигурност голяма част от тях бяха там. Атмосферата беше много зареждаща и приятелска още преди групата да се качи, но всичко това се повиши още по-силно след като излязоха на сцената.

ТДК имат много ексцентричен и въодушевяващ стил, много емоционални и различни. Не бих могла да ги поставя в рамка и стил, те са микс на това, което чувстват и можеш да ги разбереш единствено, когато  ги слушаш. За мен беше огромно удоволствие да ги чуя и гледам за първи път. Хипнотизирана от опияняващата музика, гледах как хората реагират на всяка мелодия и дума, която групата изпълняваше. Думата, която ми се върти в главата за група като ТДК, е абстрактни. Това, което ги свързва с KHANЪ е, че и двете групи имат нещо магично в тях. Достатъчно е да ги чуеш веднъж на живо и повече не можеш да се откъснеш от музиката им, тя носи своите специални послания и заряд и такива групи те карат единствено да искаш да ги последваш до следващия им концерт, за да послушаш още малко от това, което те искат да ти предадат като емоция, да имаш още една вечер, в която да чувстваш свободата и да си изпълнен с надежда..

И това е само част от мислите и чувствата, които могат да минат през теб на такъв концерт.

И двете групи направиха необичайно дълги сетове, за което ние феновете сме им силно благодарни. И така, без много да изпадам в еуфория и вълнение, ще се опитам да продължа да пиша, защото следват KHANЪ.

Всички много добре познаваме KHANЪ, знаем какво да очакваме, нямаме търпение да ни предадат своята силна вълна енергия и точно когато си мислим, че няма накъде повече да ни изненадат, момчетата просто ГО ПРАВЯТ. Излизат на сцената и всички оставаме с широко отворени очи  и зяпнали усти пред това, което ни се случва. Силното им присъствие успява да завлече дори последния човек, който стои някъде в далечината до бара и пие бира, това при тях е невъзможно, движението е сила, музиката им е равна на енергия… абсолютно няма как да не почувстваш адреналина, който моментално тръгва по вените ти. А всичко останало, което се случи- е история…

Небе със звезди обсипано се стеле
над Балкана помня…

Тишината и интервала, който групата остави на всички нас, за да чуе колко силно можем да изпеем „Небе“, а ние се постарахме наистина много. Когато си най-отпред,  виждаш пълното със звезди небе,  чуваш как цялата публика пее, това определено е най-разтърсващото чувство. Марто и Жо бяха изключително енергични и много емоционални в своите партии. Видях едни още по-нахъсани хора на сцената, още по-силни, хора, които знаят своя път и са готови да преминат през всяко камъче, за да сбъднат това, за което са дошли. Жарта, която носят в сърцата си, винаги е ясно видима на сцената и можеш да проследиш коя група прави и създава музиката си изцяло от чувствата и мислите, които притежава. Те несъмнено се превърнаха в емблема за българското и нашето и се надявам такива големи концерти да станат традиция за всяко лято.

Въздействащи текстове, отговарящи на всеки един битов или личен проблем, текстове, които те стрелват точно там, на най-милото ти място, но те движат и издигат нагоре, вместо да те свалят ниско долу. Музика, която те кара да се променяш и растеш.

Такива групи са богатство, а ние бяхме късметлии да бъдем там… с тях!!!

Това, на което станахме свидетели, ще си остане в историята на лято 2016 с един от най-хубавите възможни завършеци. Благодаря ви групи, за емоцията, която винаги предавате и нямам търпение да се срещнем отново!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото