KAECK Холандците  издадоха първия си дебютен албум , озаглавен Stormkult чрез Folter records (Narvik, Hagl, Streams of blood ).Той съдържа 6 композиции :

1. De Kult

2. De Heerser Wedenkeert

3. Holenmuu r

4. Akolieten van de nacht

5. Afgod

6. Wormvloed

Stormkult е класически, но същевременно новаторски блек метъл албум.

Всяка една песен има своя епична,по своему уникална и различна история, обвързана с Култа.

Чувството, което усещаме е изключително противоречиво. На мен лично ми напомня за онези гръмотевични бури, които продължават цяла нощ. Светът е потънал в сън, докато вън сякаш портите на най-тъмната бездна са отворени. Всички сетива се изострят. Страхът се всмуква в порите, в очите, в ума ни. Страхът от нечовешкото, от силата на стихията. Тогава се чувстваме крехки, малки, безкрайно нищожни. Но не сме.

Внезапно всичко се променя, придобива друг вид (започва четвъртата песен Akolieten van de nacht). Страхът прераства в преклонение и възхищение – пред изкуството на светлината и мрака. Светкавиците разкъсват гъстата тъмнина, а грохотът отеква във всяко кътче на съзнанието ни. Ние сме покорени.

Ранните утринни часове минават и бурята стихва. Човечеството отново се събужда за живот, неподозиращото за случилото се. Всичко продължава в нормалния си ход. Както, и ние, но точно преди първите лъчи на слънцето да огреят през студеното стъкло, виждаме безформената сянка в левия ъгъл на стаята. Само за кратък момент – колкото да ни напомни и остави в смут. Wormvloed – шестата и последна песен приключва.

В Stormkult присъстват типичните за жанра бързи, монотонни ударни, усилващи потискащата атмосфера – точно те придават структурата на стила и песните нa KAECK. За мен най-добрата песен в целия албум е Holenmuur, смятам че тя най-ясно представя идентичността на групата въпреки сливащите се рифове, всичко е в синхрон и в това най-добре се представя мелодичната страна на албума. Напомня ми на най-ранните групи в блек метъла, но с много по-добро качество на звука. Музиката е сурова, първична, а мелодиите са строги и твърди. Това е музиката на лудостта, на хаоса в света, проявяваща се в свободата на дивото. Stormkult е изтъкан от силни, натрапчиви усещания. Холандия за пореден пък доказа,че има какво да даде на underground сцената.

Албумът бе официално издаден на 15.08.2015. Засега KAECK са сред групите,свирещи на тазгодишия UNDER THE BLACK SUN.

За фенове на Haar, Watain, Borgne

 

Оценка 7,5/10