„Къде е честността в рокендрола?“ пита Schmier от DESTRUCTION

Schmier, фронтменът на DESTRUCTION, не е фен на бекинг траковете. И в предишни интервюта го е казвал, но в последната си изява в From Hero to Zero се изразява особено остро по въпроса.

Това е лудост. В действителност има банди, при които нищо от изпълненията им „на живо“ не е на живо, освен барабаните. Всички са лаптоп-банди! Свирихме на един фестивал в Румъния и групата след нас – нашумяла метълкор банда, чието име няма да назова, излезе с три лаптопа. Три! Защо, по дяволите, ти трябват три лаптопа? С колко подложки ще си подкрепяш бандата? Това е глупаво, по дяволите!”, разказва музикантът.

В днешно време е толкова лесно да излъжеш, да измамиш, че голяма част от групите го правят. Плашещо е. Не харесвам този тип развитие. За рокендрола това е катастрофа. Толкова е лесно да подведеш публиката, че тя не го осъзнава. Трудно ни е да разграничим кой ни мами и кой – не.“ – ядосва се Schmier.

Според него в момента, в който вокалистите са престанали да пеят на живо, е моментът на преминаване на границата. „Знаете ли какво правят певците? Взимат си лайв записите от турнето в студиото и полагат наново вокалите. Мой приятел се е сблъсквал с подобна измама. Няма да назовавам имена, но се разпростира из всички жанрове. Колкото по-модерни са групите, толкова по-склонни са да измамят. Това не е честно и най-вече подвежда феновете!

Смятам, че рокендролът винаги е бил честен. И с всички тези бекинг тракове вече просто не е такъв. Естествено, че хората ще искат хубав звук и страхотно шоу, но за да се постигне този ефект, надали са ни необходимми бекинг тракове. Просто е твърде лесно да подведеш някого. В студиото е същото: много банди влизат в студиото и дрънкат на китарите, после разчитат на електроника за барабаните и така барабанистът им не е изсвирил и една проклета нота. Маменето е лесно в днешно време. Затова толкова много хора го правят!

Цитираният материал е от Metal Hammer, „Wo ist die Ehre des Rock’n’Roll?
Публикуван на 28 септември 2016; автор: Eike Cramer

  1. #1 написан от 666 (преди 4 години)

    ВЕЛИК \\m//

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото