JOE SATRIANI: „Очаквам с нетърпение концерта в София“

JOE-SATRIANI-POSTER-v3Очаквам с нетърпение концерта в София, защото това ще бъде като завръщане у дома

 Последни детайли около шоуто на 11 октомври в зала 1 на НДК, с което отбелязваме 9 години Z-Rock

Делят ни дни от концерта на рок легендата Джо Сатриани в София, с който Z-Rock – Рок радиото на България, ще отпразнува 9-ия си рожден ден. „Професор Сач“ в момента има дати в Италия, а в София ще пристигне след шоуто си в Будапеща. Изявата у нас, организирана от Loud Concerts, е част от The Shockwave Tour.

В единственото телефонно интервю за България, с Елена Розберг от радио Z-Rock, Сатриани сподели за своето алтер его на сцената, което го провокира да използва екстремни сценични ефекти като свиренето със зъби, за да забавлява публиката. Това е провокирало и създаването на хумористичния образ Shockwave Supernova, около който е изграден новия му албум.

Той очаква с нетърпение концерта в София, защото това ще бъде като завръщане у дома, заради сърдечната българска публика.

Всички, които носят музиката в живота си – учители, лекари, майки, бащи и деца – са сред учениците на Сатриани. Той се гордее с тях така, както се гордее с най-известните си ученици – Кърк Хамет, Стив Вай, Алекс Сколник, Чарли Хънтър и останалите успешни музиканти, с които е работил.

Цялото интервю с Джо Сатриани можете да чуете в ефира на Z-Rock в петък, 9 октомври, от 13.30 часа.

Преди Джо Сатриани, на сцената в София ще забие многообещаващият китарист Дан Патлански, чийто последен албум от края на миналата година “Dear Silence Thieves” бе обявен за номер 1 Блус Рок албум в света от престижното издание Blues Rock Review, САЩ. През февруари 2014 година Дан откри шоуто на Брус Спрингстийн в Йоханесбург пред 64 000 публика. Дан Патлански ще посети 10 страни като специален гост на 25 от концертите на Джо Сатриани.

Билетите за концерта на Джо Сатриани по повод 9-ия рожден ден на Z-Rock са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазините Office 1 Superstore, OMV, Picadilly и са на цени от 55 лева до 115 лева, в зависимост от местоположението в залата.

В зала 1 на НДК няма да се допуска внасянето на застрашаващи здравето опасни предмети. Забранено е също така внасянето на фотоапарати със сменяем обектив, професионални видео камери и други професионални записващи устройства.

Всички фенове под 18 години трябва да имат закупен билет и да бъдат съпроводени от придружител с попълнена декларация. От сайта www.loudconcerts.com  или оттук (http://loudconcerts.bg/deklaraciia-za-pridruzhitel-loud-concerts) може да бъде свалена декларацията за придружител за концерта на Джо Сатриани.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото