Джинджифилова четвъртък вечер: JINJER и O.H. в София

JinjerPosterWebVarna26 май 2016 г – клуб Live & Loud
Местните познайници срещу украинските машини – не битка, а съдружие! И в този дух, един съвместен репортаж.

Както е тръгнал май месец по вода и по хубави концерти, отново сме се запътили към столичния клуб Live & Loud. Място, което приобщава много местни банди, както и чуждестранни, за едни наистина добри концерти. В 21:30ч. вратите отварят официално и бавно се нареждаме на входа. Половин час по-късно българската подгряваща банда в лицето на O.H. вече поставя началото на мелачката, през която мина всеки един от нас.

Възможно най-кратко и ясно казано, ако не сте гледали O.H. на живо, време е да го направите. Групата е достатъчно утвърдена на родна земя, за да се налага излишно четкане и хвалене. Ясно е, че O.H. са добри и има причина да са на сцена толкова години.

Новият член в редиците им, Александър Попов (китара), се вписва идеално и беше подобаващо приветстван за добре дошъл от тълпата заемаща почти цялото помещение. This Burning Man, познат още като Калин Велчев от THIS BURNING DAY, предостави вокалите си за няколко песни от сета на O.H., а на места се включи дори с партии изсвирени на гайда.
Дали имаше хвърлящи се от всякъде хора? Имаше. Дали си струва да се гледат на живо? Това вече го изяснихме. Дали имаше достатъчно тресня? Имаше. Тук вмятам единствения минус, който се изразяваше в това, че почти през целия концерт се чуваше един фонов тътен идващ, вероятно, от техническа неизправност. Това се вписва в протокола, просто, за да не забравяме, че и такива неща се случват. За сметка на това клубът, барът, групите и присъстващите сработваха достатъчно добре, за да се превърне това в една приятна четвъртък вечер.

O.H. изиграха важната си роля точно така, както трябва да е – истинско подгряване, а след това предадоха щафетата на JINJER.

Аз я предавам на Alice.

автор: Радина

И ето, че шоуто трябва да продължи, Татяна вече се качи на сцената и градусът още по-рязко се повиши. Това не е първото гостуване на украинската банда, така че всеки един от нас беше много добре подготвен с очакванията си как ще протече вечерта. Срещнах и много фенове с тениски на групата, много хора пееха заедно с тях и като цяло JINJERсе затвърди сред феновете у нас и стана едно доста добре познато име.

Вокалистката на групата Татяна, освен с красивата си визия, която съвсем не трябва да лъже феновете, в момента в който запя сцената буквално затрепери. Изключително смазани като машини, доста добре стъпили на сцената и не случайно с такова голямо турне в момента в толкова много държави и градове.  Бяха свежи и надъхваха публиката още по-силно, с първата песен вече се завъртяха нещата и всеки един започна да буйства и танцува под виковете на Татяна. Освен добрия ѝ скрийм, трябва да подчертая, че изключително много харесвам и чистите ѝ вокали.  Не очаквах групата да е толкова добра на първо слушане, така както съм я виждала на клипове, но това съвсем не се опроверга, дори останах изключително впечатлена.

Изпълниха доста дълъг и хубав сетлист, много зареден, енергичен, със силни песни. Нямаше песен, която да не те накара да скачаш и пееш. Контактът им с публика беше на високо ниво, като цяло много добре предразположиха българските фенове. С няколко думи, силна група, която представи много добри авторски композиции, изпълнени по един наистина професионален начин. Нямам никакви забележки по звученето или изпълнението. С удоволствие ще следя и бъдещите им участия у нас.

Тук може да видите и сет-листът, който групата изпълни:

Just Another

Sit Stay Roll Over

I Speak Astronomy

Words of Wisdom

Captain Clock

So I Wish to Receive (X3N)

Scissors

Outlander

Until the End

No Hoard of Value

Cloud Factory

Бис:

Who’s Gonna Be the One

автор: Alice

  1. #1 написан от Анонимен (преди 7 години)

    „Място, което приобщава много местни банди, както и чуждестранни, за едни наистина добри концерти.“ – тази клоака ли бе? Само в ТриУши е по-зле!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото