Black Beaches е третият сингъл на JIN MONIC за тази година – баладичната композиция носи името на новото EP, в което са включени и излезлите по-рано No Matter и WYSIATI. Софийската инди рок група спази обещанието си ­– всяка песен в ЕР-то да се различава от останалите, а то вече е достъпно в стрийминг аудио платформите.

Със заглавното парче от мини албума си Black Beaches JIN MONIC  навлизат в добре позната за тях територия – дълбоката, красива меланхолия. Деликатни китарни фигури върху синт подложки акомпанират на откровената, любовна лирика преди шумната кулминация в заключителната минута.

Въпреки че Black Beaches не е нова композиция за част от феновете на JIN MONIC, които са го слушали в изпълнения на живо, сега те за пръв път ще я чуят в този аранжимент, подготвен заедно с Михаил Русев, който влиза в ролята на ко-продуцент, отговарящ за записа и звука. Смесването е дело на Янко Генов, а мастерирането отново е поверено на опитния Joe LaPorta(David Bowie, The Weeknd, The Killers, Foo Fighters).

Подобно на предишните два сингъла на бандата, звукът отново е съпроводен с подобаваща визия. Black Beaches идва със стилно минималистично видео, като този път персонажът в центъра на обектива е моделът и световен шампион по художествена гимнастика Ели Бинева. Режисьор на видеото е Васил Германов, а оператор – Димитър Тенев. 

Премиерата на сингъла и клипа към него е в сряда, 02/06, в YouTube канала на бандата: JIN MONIC.

JIN MONIC са:

Николай Иванов, вокали

Ивайло Василев, китара

Боян Дечев, китара

Джокич Стефанов, бас китара

Георги Иванов, барабани

***

🌐 Facebook JIN MONIC

🌐 Instagram JIN MONIC

🌐 Spotify JIN MONIC

🌐 YouTube JIN MONIC