jeremy_two_weeks_video_1На 15 декември, почти една година след пробива на Fake Fruits, JEREMY? са готови с още един омекотител за сърца – Two Weeks To The Great Escape – нов сингъл и повече подробности относно дългоочаквания им дългосвирещ албум. Групата е в завършваща фаза от студийната дейност, като в момента фронтменът Ерсин Мустафов работи по записването на вокали в Дъблин, където веднага след това ще бъде извършено и финалното смесване и мастериране.

Two Weeks To The Great Escape  – недвусмислено заглавие на парче, което ни оставя в тръпки и желание за повече. Такова е и впечатлението, което момчетата желаят да оставят, преди да започнат 2016-а с продукт, който бързо разширяващата им аудитория със сигурност предвкусва с желание от известно време насам.
“Две седмици до голямото бягство” със сигурност не е просто поредният сингъл, а добре прицелен изстрел: “Щастливи сме, че отново успяхме ясно да преценим точно от какво имаме нужда и че го открихме в София, по-конкретно в “Perfect Records”! Страхотно студио, в което разполагахме с техниката, която може да ни достави търсения резултат. Благодарни сме и на екипа там – Светослав Борисов и Прокопи Андреев – хора с истинско отношение към музиката! Интересно е и участието в записите на Краси Тодоров (eкс-D2), чийто синт и пиано-композиции завършват песента и й придават цялост. Част от вокалите записахме в Дъблин, където нашият музикален продуцент Янко Генов работи по микс и мастеринг на целия албум” – по думите на вокалиста Ерсин. Фокус-група от меломани, между които личности като Краси Москов (Z-Rock), Ивета Димитрова, Благослав Атанасов (Hayes & Y), избират именно Two Weeks To The Great Escape за предвестник на задаващият се дебютен албум. Режисьорът Жоро Манов също участва отрано във формирането на концепцията на песента, заедно с оператора  Крум Родригез – и двамата отговорни за цялостното визуално излъчване на JEREMY? в предните два успешни клипа – Fake Fruits и Hope. Видеото на Two Weeks To The Great Escape ни потапя в дълбока атмосфера и филмова реалност. “Видеото допълва музиката на JEREMY? така, че лесно публиката може да ги приеме като едно неразделно цяло”, коментира мениджърът на групата Мартин Михайлов. Във визуалната история участват обещаващи актьори – Елица Матева и Стилян Желязков, конкретно избрани за ролите от самите членове на групата. Елица и Стилян се въплъщават в образи, които проницателно разгръщат смисъла в песента и усилват емоциите, които тя предизвиква.

Представянето на сингъла и видеото към него ще се случи с концерт на 15 декември в клуб Терминал 1. На този специален промо-лайв JEREMY? ще изсвирят за първи път всички песни, включени в бъдещия албум. Съвсем скоро ще бъдат обявени и гост-музикантите, както и името на още една банда, която ще вземе участие с отделен сет. От екипа на групата споменават, че подготвят и други изненади, подаръци за феновете и новини за името и конкретната дата за излизането на албума. Билети за събитието се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на символична цена от 6 лв. Броят им обаче е силно ограничен – само 200 билета ще бъдат пуснати в свободна продажба, поради което се препоръчва предварителното закупуване!