Излиза книга за историята на GWAR

gwar book

„Let There Be Gwar“ ще е пълната задкулисна история за най-скандалната шок-рок група на всички времена. Феновете на GWAR грижливо ще пазят тази огромна книга в твърда обложка, изпълнена с разкази от първо лице и редки фотографии. Книгата обхваща историята на групата от средата на 80-те (период известен в средите близки до GWAR като „слабите времена“), когато групата току-що се е събрала в запустялата сграда на млечния завод в Ричмънд, щат Вирджиния, продължавайки през следващите две десетилетия, когато музиката им се разпространява по целия свят като чума. В нея е описано всичко, което има значение за GWAR – групата, която придаде ново значение на думата „пърформанс“ в рок-музиката благодарение на извънземните си костюми и бутафорни театрални представления.

Шоуто на GWAR – това е повече от рок-концерт. това е опит за потапяне в хода, на което зрителите се сблъскват със смешни сюжетни линии, абсурдни спец-ефекти в реално време и галони кръв и други теччности, които щедро се сипят върху жадните зрители. Благодарение на „Let There Be Gwar“ ще попаднете зад кулисите на представленията. Очаква ви екскурзия в кралството на GWAR по време, на която ще видите снимки, концертни плакати, бутафории и декори. Също така ще прочетете интервюта, описващи албумите, комиксите и видеоклиповете на групата. И всичко това в един тежък том, опетнен с кръв. Феновете на групата ще могат да се насладят на извращенията от света на GWAR от страниците на този чудовищен труд.

Авторите на 350 страничната книга с люспеста обложка, обхващаща цялата 30 годишна история на GWAR и стоящата зад групата компания Slave Pit Inc. са Bob Gorman и Roger Gastman.

Gorman е започнал работа по книгата още през 1988г. Сега той работи като секретар, артист и художник в компанията. Води архива на GWAR и Slave Pit от 1997г., и книгата е резултат от тази дейност.

Gastman нарича себе си „куратор на културата“ и именно той е мозъкът на списанията “While You Were Sleeping” и “Swindle”. Правил е оформлението на над три дузини книги, уреждал е изложби в MoCA, Corcoran и множество други галерии. Освен това е продуцирал документални филми за графити културата и за субкултурите като цяло.

За най-верните GWAR-фенове е подготвен ограничен тираж от 150 копия на книгата, подписани от членовете на групата на цена $100. Обикновеното издание е $59.95 и предварителна поръчка е стартирана тук. Книгата се очаква да бъде доставена в края на август – началото на септември.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото