Излезе новото ЕР на ДРАГШАНЪ

Излезе новото EP на соловия метъл проект ДРАГШАНЪ Философъ. Изданието се предлага в два варианта – на CD и онлайн. Желаещите да го поръчат могат да се свържат с ДРАГШАНЪ на следните адреси:

https://dragshan.bandcamp.com/album/–2
https://www.bandlab.com/user6676139068916652

dragshan EP


ДРАГШАНЪ е солов творчески метъл проект на Тодор Александров Язовалийски, създаден в края на 2014г. Идеята за него се заражда поради нуждата на автора да изрази себе си самостоятелно, без намесата на други лица. Цялата концепция, композиране, запис на всички инструменти и вокали, както и текстовете са авторски. Целта на ДРАГШАНЪ е да създава метъл музика на български език, като метълът често е в стилистика мелодичен блек/дет с траш, дуум, блус, рок, фолк и джаз елементи. Текстовете са вдъхновени от философията и вътрешния свят на човека.
Първата създадена песен бива наречена „Самодива“ и тя влиза във втората компилация на DEATH METAL BULGARIAN FANS в началото на 2015г. През същата година ДРАГШАНЪ издава съвместен сплит заедно с хасковския блек метъл проект Project Grey. В сплита влизат песните „Днес“ и „Пътища“.
През 2017 г. авторът решава да обобщи творчеството си до този момент и издава първото си EP (миниалбум) с гореспоменатите 3 песни.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото