Историята на една песен: Chris Motionless (MOTIONLESS IN WHITE) – „Immaculate Misconception“

В онлайн запитване беше зададен въпросът – „Ако може да премахнете нещо в света, какво щеше да бъде то?“. Отговорът веднага изникна в съзнанието ми – предразсъдъците. Това ми даде идеята за темата на днешното издание на рубриката Историята на Една Песен. Днес ще поговорим за една от най-обсъжданите песни на MOTIONLESS IN WHITE„Immaculate Misconception“. Парчето е част от дебютния студиен албум на групата, озаглавен „Creatures“, който излезе на 12 октомври 2010 година. Знаейки, че ще повдигне много въпроси, фронтменът Chris Motionless даде следното изявление:

Основната ми идея и основна грижа беше да представя успоредно двата времеви периода на нашата банда и всички хора с отворено съзнание днес и времевия период на живота на Исус и да покажа колко еднакви са те. Аз исках да изтъкна лицемерието и да обърна огледалото към всички тези праведни, по-святи от всички останали хора и да им покажа истинските им лица. Ние имаме свои собствени вярвания и не се страхуваме да говорим за тях. Ние не сме сатанисти. Ние имаме позитивно съобщение във връзка с намирането на самоуважение и вътрешен мир. Ние не дискриминираме НИКОГО според начина, по който изглежда, неговата вяра, сексуалност или раса, и вярвате ми или не, аз изпитвам огромно уважение към Исус Христос. И въпреки тези много морални и позитивни послания, ние все още сме непрестанно разкъсвани за това, че сме себе си. Звучи наистина подобно на това, което се е случило на човека, в който тези, които ни критикуват, вярват. Разликата между мен и Исус е, че той се е опитал да убеди хората да вярват в него и по-висша сила (Бог), за да намерят спасение… Докато аз се опитвам да убедя хората да повярват в себе си. Бог не контролира живота ви, вие го правите.
Моята банда и аз сме 100% наясно, че не всички християни или последователи на която и да е религия са тесногръди и правят нещата, които хората във видеото правят. Аз съм срещал толкова много невероятни хора повреме на моите пътувания, които са християни и т. н. … и въпреки това дали харесват MOTIONLESS IN WHITE или не, те все още знаят как да запазят отворено съзнание и да показват уважение. Аз не искам никой, който гледа това видео да се чувства ядосан към всеки човек от която и да е вяра, или да си мисли, че нападаме тяхната вяра директно. Песента е много ясно написана за хората, които злоупотребяват с Божието име, като го използват, за да забогатяват или за да причиняват вреда на другите без значение емоционално или физически, но още по-важно е, че е написана като призив към всички хора в света да се изправим заедно, за да се преборим с невежеството, което спира развитието на човечеството. Мразете ме за това, предизвиквам ви.

MIW_-_2016_-_Travis_Shinn_-_lo

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото