Историята на една песен: Ben Woods & Thomas Zwijsen (Master Guitar Tour) – „Sofia“

Стартираме нова рубрика, в която всяка неделя ще ви представяме историята на една песен и то разказана от някой от музикантите в дадена група. Този път е ред на Thomas Zwijsen и интересният му разказ, свързан с песента “Sofia”.
THOMAS ZWIJSEN
Thomas Zwijsen – „Ще Ви кажа нещо за песента “Sofia”, която написах с Ben Woods за “Master Guitar Tour” преди три години. Мисля, че беше преди 3-4 години, когато я написахме.Това беше песен, върху която работихме по пътя и по време на всяка почивка работихме по малко и променихме песента на нещо като шрединг, да звучи възможно най-бързо и възможно най-лудо на две китари – фламенко китарата на Ben Woods и класическата ми китара. Нямахме име за песента и започнахме да сменяме името на песента с имената на градовете , където свирехме и тогава имахме много яка нощ на турнето в София и си помислихме, това е най-готината нощ от турнето и ще кръстим песента “Sofia”. Ето как избрахме името на песента “Sofia”. Може да гледате песента в youtube или да я слушате на диска ни “Master Guitar Tour”.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото