annihilator-jeff-watersСтартирахме една нова рубрика, в която всяка неделя ще ви представяме историята на една песен и то разказана от някой от музикантите в дадена група.

ANNIHILATOR са една от най-известните канадски банди. А както е известно – канадска лоша група – няма. ANNIHILATOR са гостували вече в България. Предстои им и концерт в София в края на годината. Ето какво ни каза самият Jeff Waters за най-известната песен на бандата от 1989г. – “Alison Hell”.

 

Jeff Waters: „John Bates и аз през 1984г. стартирахме групата в Отава, Канада. Струва ми се, че това беше една от първите песни, които написахме заедно. През годините той написа и други песни с мен. Смятам, че “King of The Kill” e една от хубавите песни, които написахме заедно. Историята за “Alison Hell” прочетохме в един канадски вестник от Квебек, Френска Канада. Просто прочетохме историята и я написахме с наши думи. Направихме така, че песента да звучи вълнуващо, драматично и напълно различно от другите песни. Беше супер яко! За нас песента беше голяма и ни помогна да продадем много албуми. И да имаме музикална кариера. Смятам, че не само песента, но и самият албум „Alice in Hell” беше много добър. А „Alison Hell” се превърна в нашия талисман, нашата запазена марка. В края на 80-те години на миналия век всеки знаеше песента и в действителност тази песен ни помогна. Аз съм на доста години. Все още свиря в ANNIHILATOR. Все още свиря на китара. Групата е хедлайнер на фестивали, правим турнета и се забавляваме. И всичко това или горе долу всичко това се дължи на една песен, но и на много години тежък труд и много късмет.“