Ирландският melodic tech death квинтет Dichotomy пусна за слушане онлайн песента “No Catharsis” от предстоящия им дебютен албум “Paradigms”.

Бандата, идваща от Дъблин, Ирландия е вдъхновена от групи като Death, Necrophagist, Gojira и Opeth и е формирана през 2010-та от китаристите Andy Kealy и Rats с намерение да комбинира техничността на дет метъла с груува и мелодичността на други жанрове. След установяване на лайн-ъпа, групата започва да пише авторски материал под името Dichotomy, описващо най-добре контрастните стилове, използвани в музиката им.  Лятото на 2012-та ражда плодовете на тяхната усилена работа и бандата влиза в Westland Studios, Дъблин, за да запише “Paradigms” с продуцент Alwyn Walker.

“Paradigms” (са) за множество неща.”, коментира китаристът Steven ‘Rats’ Rahaman. „И петимата имахме мерак да се захванем и да напишем заедно музика, която ние самите бихме искали да слушаме. Индивидуално всеки от нас има различен музикален вкус, от което и музиката, която създадохме, има много контрасти. И така избрахме и името Dichotomy. Текстовете в “Paradigms” сами по себе си създават колекция от противопоставяния. Накратко би могло да се каже, че “Paradigms” е за името на бандата, което пък е за музиката.”

“Paradigms” траклист:

Empyrean
The Sentient Oppressed
All-Seeing Eye
Polarity
No Catharsis
Covenant Of The Forsworn
Alea Iaca Est
…Of Strife Of Discord