Ирландците от Kodaline, които в момента са на европейско турне, представят видеото към новия си инди химн The One (Вирджиния Рекърдс/Sony Music). Песента е сингъл от новия албум на бандата, озаглавен Coming Up For Air, който излезе на 09/02.

Продуцирана от Jacknife Lee, The One е втори сингъл от доста добре представящия се в класациите албум Coming Up For Air. Пилотното парче от проекта ‘Honest’ вече се превърна в хит в британския радио ефир.

Търсейки сватбен подарък за тон режисьора на групата в последния момент, вокалистът Стив Гариган решава, вместо да се запъти към близкия магазин, да напише песен за двамата младоженци. „Като пълен идиот, оставих писането на парчето за вечерта преди сватбата”, спомня си Стив. „Да изпея тъкмо завършената песен на сватбеното парти беше едно от най-страшните неща, които съм правил – по-страшно дори от това да излезеш пред огромната крещяща тълпа на фестивал”.

На скорошния концерт на групата в лондонския клуб The Roadhouse феновете изригват при изпълнението на The One, но първоначално Kodaline нямат намерение да записват песента. Историята на парчето започва на един концерт от турнето, когато групата позволява на един от феновете да се качи сцената, за да предложи брак на половинката си на фона на романтичната The One. Когато заснетите клипове от концерта се разпространяват в интернет, песента става YouTube сензация и момчетата от Kodaline нямат друг избор, освен да я включат в новия си албум.

Kodaline прекарват 12 месеца, работейки по новия си албум, като развиват все повече и повече уникалния звук на групата, който им донесе световен успех през 2013 и повече от 230,000 продадени копия от дебютния им албум A Perfect World. След като билетите за британското им турне през март се разпродават , групата решава да се отправи към Щатите за още концерти на живо през тази година.

The One вече има ремикс направен от световноизвестния британски продуцент Mark ‘Spike’ Stent, познат за работата си с Coldplay, Depeche Mode и U2.

Членовете на Kodaline в момента са: Steve Garrigan (вокали), Mark Prendergast (китара), Jason Boland (бас) и Vinny May (барабани).