Интервю със SKELETONWITCH

scott hedrickПървият концерт на американците Skeletonwitch  в България наближава, затова решихме да използваме повода и да зададем няколко въпроса към групата. На тях се съгласи да отговори китаристът Scott Hedrick – лаконичен на моменти, но все пак предоставящ ни ни повече, ни по-малко информация от тази, която трябва да знаем. И ние уважаваме това.

Поздрави от България! Къде те намираме?
Поздрави! В момента пътувам от Барселона, Испания, към Лион, Франция.

Концертът ви в София е след около половин месец. Как се чувстваш по този повод? Какво да очакваме от шоуто?
Чувствам се чудесно! Никога не съм бил в България и винаги се вълнувам, когато посещавам нови места. Можете да очаквате мощни усилватели, бързи рифове и петима пичове, които си изкарват страхотно, свирейки метъл.

Каква е причината за напускането на Chance Garnette? Окончателно ли е?
Въпросът е личен и обсъждането му няма да направи услуга на никого. Да, окончателно е.

Andy Horn (ex-Cannabis Corpse) ще замести Chance на това европейско турне. Защо се спряхте на него? Ще остане ли той част от бандата след края на турнето?
Познаваме се с Анди почти откакто създадохме бандата. Той е страхотен човек и отличен вокалист и фронтмен. Върши убийствена работа на това турне. Не сме взимали никакви решения относно бъдещето. Ще почакаме турнето да приключи и тогава ще видим какво ще стане.

Skeletonwitch съществува от 2003-та насам. За изминалите 12 години със сигурност сте преживели много. Как една ъндърграунд банда се справя с теста на времето?
Добър въпрос. Издържаме теста, защото обичаме да създаваме и свирим музика, и сме благодарни, че с това изкарваме прехраната си. Тук сме, защото го искаме, и успяхме да превърнем Skeletonwitch в наша професия, защото се скъсваме от работа.

Всъщност чувствате ли се все още част от ъндърграунда?
В Щатите и Канада вече не сме чак толкова ъндърграунд. В последните десет години обиколихме толкова обстойно и двете места, че си спечелихме последователи и дори пробихме в Билборд Топ 100 (което си е доста забавно, като се замислиш). От друга страна, това е едва седмото ни турне в Европа, нещата се развиват по-бавно и все още сме по-слабо познати. Но е забавно да работиш и заедно с това постепенно да се сдобиваш с приятели и фенове.

Мислили ли сте някога да изоставите олдскуул звученето и имиджа и да изпробвате нещо по-… ново?
Не.

В този ред на мисли, голяма част от олдскуул групите открито ненавиждат модерните течения в метъла. Споделяш ли тяхното мнение?
Предполагам, че зависи за кое „течение“ точно става дума. Мисля, че европейските и щатските се разграничават. Ако имаш предвид хлапета, татуирани от глава до пети, които пеят за секс и се бият на фона на скапани хардкор рифове, то тогава имам нещо против.

Skeletonwitch е доста трудолюбива банда, с всички тези записи и безбройни концерти зад гърба си. Отдадеността ви е похвална! Но намирате ли време и за други дейности?
Да. Обичаме животните и всеки от нас има по няколко домашни любимци. Всъщност, миналата година дарихме пари за животински приюта. Аз и Evan от време на време работим в един музикален магазин, докато сме си у дома. Nate и Evan обичат да стрелят. Dustin свири в кавър банда на име Iron Diamond.

Обмислял ли си да изоставиш този начин на живот?
Разбира се. Но тези мисли са редки и краткотрайни. Все още ми харесва да живея така. Ако това се промени, ще спра да го правя.

Добре, благодаря ти за това интервю. Кажи нещо на българските фенове!
Наздраве на всички! Заповядайте на шоуто да се позабавлявате с нас! Цяла вечер ще бъдем на щанда за мърч, пиейки студени бири.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото