Интервю с Юлиан Борисов (All Shall Fall)

Радио Арматура: Господин Борисов, в миналото интервю, което имахме възможност да направим с вас казахте, че се готви нов албум за това лято и сега виждаме, че този албум е факт. Последни думи имате ли преди долните журналисти от Арматура да ви засипят с гадни въпроси ?

Юлиан Борисов: Бог да ми е на помощ! (смее се)

Радио Арматура: Преди да обърнем внимание на албума, няма как да не забележим, че това отново е солов албум. Какво се случи с All Shall Fall ?
Юлиан Борисов: Да, солов албум е. All Shall Fall вече е минало.За съжаление не се сработихме с колегите, но продължавам да гледам напред!

Радио Арматура: Наскоро видяхме съобщение във фейсбук страницата ви, че събирате нова банда. Вярно ли е и има ли селектирани музиканти за бъдещият ви проект ?
Юлиан Борисов: Да, търся си съмишленици, но положението както винаги не е толкова лесно, колкото изглежда. Отворен съм към всякакви предложения за музиканти, насочени към траш / метълкор стила и се надявам в близкото бъдеще да имам най-накрая стабилна група!

Радио Арматура: От наша страна можем да предложим човек за хармоника и дайре ако ви устройва, а до колкото си спомням имаме и един индивид, който има уникалната дарба да свири с уста !
Ако са ви от полза ви ги даваме без право на рекламация !
Сега си спомням, че миналия Джулай морнинг ви гледахме на крепостта „Кракра“ под името „Architecture of Aggression“. Tози Джулай да ви очакваме ли на някоя сцена и имате ли информация дали ще се повтори Джулая на крепостта ?

Юлиан Борисов: За съжаление аз няма да участвам тази година. Всъщност даже не съм запознат с това дали ще има повторение на миналогодишния фест.

Радио Арматура: Нищо не казахте за музикантите ни, което ме навява на кофти мисълта, че ще си останат при нас,но …здраве да е 🙂
Да се върнем към новия ви албум. Защо е озаглавен „99 Days Ago“ ? Има ли някаква символичност или нещо свързано със събитие, което се е случило преди 99 дни ? Дочухме слух от достоверен вестник, на който няма да му кажем името („вестник Врачка“), че точно преди 99 дни вафлите „Винкел“ в магазина до вас са били свършили ? Това ли е което ви е накарало да сътворите албума ?
Юлиан Борисов: Ами, всъщност има причина. Преди известно време сънувах че след 99 дни ще стане нещо, ала не знаех какво. От тогава седях и броях дните, може би от суеверност. В интерес на истината на 99-тия ден минавах покрай една катафалка (колкото и грубо да звучи), а трупът седеше вътре и сякаш ме гледаше (да, очите му бяха отворени и да, гледаше ме). Това ме накара да напиша и песента 99 Days Ago.

Радио Арматура: Имайки предвид шеговития контекст на интервюто съм длъжен да попитам… това сериозно ли го казваш ?
Юлиан Борисов: Абсолютно!

Радио Арматура: За това ли като цяло албума навява леко мрачно чувство, като се започне от обложката, на която е изобразено гробище и минем през имената на някои от песните в албума като: „Your Nightmare“, „99 Days Ago“, „Alone“, „The End Of Everithing“ и завършим с песента ти за Дио ?
Юлиан Борисов: Да, точно така.

Радио Арматура: Говорили сме, но не съм те питал официално как се реши да напишеш песента за Дио и как ти понасят критиките, тъй като след такава песен публиката е разделена на две ? Едната плюе срещу теб и се пита, за кой се мислиш, че си позволяваш да пишеш песен за Дио, а другата е очарована от постъпката ти.

Юлиан Борисов: Честно казано е нормално да ме критикуват. Кой съм аз? Приемам ги с усмивка. Аз просто направих жест.Изразих уважението си към Дио по най-добрия начин, който мога – музиката. Порастнах с парчетата на Великана, той остави в мен една голяма празнина като ни напусна! Мир на праха му!

Радио Арматура: Да се върнем на албума отновно, има ли вече предложения от лейбъли или отново си на принципа „Сам Съм Си Рекърдс“ ? Задавам ти този въпрос, защото правиш музика, която се слуша от доста хора и нормалния развой на запад би бил това. Вярно, че сме в България и големи фестивали се отменят поради „ничия“ вина, но е време да започнем и ние да правим нещата, както трябва!
Юлиан Борисов: Все още за съжаление сам записвам и правя всичко. Предложения също нямам. Общо взето ако сам не си вярваш, май никой няма да ти повярва.

Радио Арматура: Вярно, че се казва „помогни си сам, за да ти помогне и Бог“, но ти вече доста си помагаш.
Виждам, че албума ти може да се слуша и сваля свободно в soundcloud, но има ли начин феновете ти да се сдобият с оригинален албум ?
Юлиан Борисов:  За момента няма да го записвам на дигитален носител, с обложка и всичките там екстри! (смее се) Ала силно се надявам да имам финансовата възможност скоро да го направя!

Радио Арматура: Бъдещи творчески планове и въпрос, който не сме ти задали, а искаш ?
Юлиан Борисов: Въпросът определено е: „Държиш ли на пиенье?“ Що се отнася до плановете ми: няма да спра да свиря и да творя в близките 50 години! (смее се)

Радио Арматура: Добре тогава, сам си го изпроси! Последен въпрос: „Държиш ли на пиенье ?“ …или ТЕБ държат по време на пиене ?
Юлиан Борисов: И двете по много!

Радио Арматура: Хаха, благодаря ти за това интервю, Юли и чакаме нови блага от теб !
Юлиан Борисов: Благодаря и аз! Подаръци ще има за всички от сърце! 🙂

Интервюто е предоставено от радио Арматура специално за Metal Hangar 18

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото