Интервю с Vassilis (Daylight Misery)

Кратко интервю с вокала на DAYLIGHT MISERY – Vassilis „Illdisposer“ Mazaris.


Daylight Misery бе една от подгряващите групи на Rotting Christ на 5 май 2011г. в София.


Daylight Misery е доста неизвестна банда в България, за това първият ми въпрос е: „Кои са Daylight Misery”?

Групата Daylight Misery е създадена през 2008 год. от мен и китариста Stamos. После се присъединиха и останалите. Вече бях написал някои песни, а малко след това ги и записахме. Искахме да имаме тези песни само за себе си. Но с течение на годините направихме още и в крайна сметка реализирахме албума “Depressive Icons”.

Защо избрахте това име – „Daylight Misery”?

Всъщност това е песен на шведската готик/дуум група Draconian. По онова време бях леко депресиран, за това избрах „daylight”, което значи, че имаш някаква радост, и нещо “отчаяно” (miserable) в същия момент. Тъй че, според мен “Daylight Misery” е перфектно.

С изключение на Draconian, от кои други банди черпите вдъхновение?

Най-голямо вдъхновение са ни Paradise Lost (по-специално старите албуми), My Drying Bride, Amorphis, Rotting Christ, Nightfall и Saturnur. Но освен тях, можете да доловите и по нещо от всяка „мрачна” (gothic/doom) банда от хеви метъл сцената.

Имате един записан албум – “Depressive Icons” (2010). Кажи ни повече за него.

Музиката е тъжна и депресираща, но също и доста агресивна на места. Текстовете са писани от мен, докато бях депресиран, заради ситуация, в която се намирах тогава. Доста са мрачни, и да бъда честен – това е нещо, което не искам да си спомням. Но вече е свършено и трябва да си ги свирим всяка вечер.

Мислите ли за нов албум?

Да. Вече имаме готови 10 парчета, но не знам кога ще ги запишем. Може би към края на тази или началото на следващата година.

Това първото ви турне ли е?

Да.

Наслаждавате ли му се?

Yeah! Беше голямо нещо за мен да го направим с Rotting Christ. Това е най-хубавият подарък, който някога съм имал.

А как се озовахте тук, на това турне? Имаше ли други гръцки банди в състезание с вас?

Не, нямаше състезание. Мариос, промоутъра на турнето, се свърза с нас и ние попитахме Sakis (Rotting Christ) дали е възможно да се присъединим към това турне. Той каза „ОК, нека проверя и ще ти кажа”. И тогава получихме и-мейл от Мариос, в който той ни казва, че сме съпорт група на турнето.

След него къде бихме могли да видим Daylight Misery?

Следващата ни изява е в Гърция, като съпорт на Dark Tranquillity на 22-ри май.

Те ще свирят и тук, на 20-ти май. Хм, защо ще свирите с тях само в Гърция, а не на цялото турне например?

Защото е доста трудно да бъдеш на турне с голяма банда като Dark Tranquillity… Най-вече, когато нямаш лейбъл.

Не е ли това най-добрият начин да си намериш такъв?

Мисля, че ще си намерим със следващия ни албум, който ще бъде по-професионален и малко по-различен от “Depressive Icons”.

Благодаря за интервюто ! Пожелавам всичко най-хубаво на бандата!

И аз благодаря!

Vassilis "Illdisposer" Mazaris

 1. #1 написан от ArthurDent (преди 10 години)

  Беше ми много интересно интервюто. Защото групата ми направи най-силно впечатление от подгряващите на Ротинг. А и на живо далеч не ми се сториха депресиращи(-ивни).

 2. #2 написан от Hatecrew (преди 10 години)

  За първи път чета някой музикант да си признава, че е писал депресиран или, че изобщо е изпадал в депресия. Всички обикновено твърдят, че вдъхновението им е дошло „свише“, а има една истина, че 90% от добрите неща се създават от музкантите, когато се вглъбят в собствените си мисли и чувства ( колкото и сладникаво да звучи). Фронтменът на Ctulu каза:“ Текстовете ги пишем 2-ма човека и то само защото ни се препокриват представите и усещанията и това е важно, за да се поддържа стила на дадена банда.“
  Така, че евала за признанието, може и да ги чекна скоро 😉

 3. #3 написан от DeadMistress (преди 10 години)

  Не знам дали ще ти харесат на запис . По – скоро намери в ютуб някое лайв видео . Аз съвсем честно му казах , че записите избщо не ми харесват , но на живо са нещо много различно . На което той отговори , че е напълно съгласен с мен – в оня период , когато са записвали албума все още не бил си „обработил“ гласовите данни и си призна , че вокалите са доста не-професионални в Depressive Icons . За което също му правя евала ! Трудно си е да си признаеш , че нещо не е както трябва !

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото