Те са: The Pauki

Стил: фолк/хардкор/пънк

От:  Санкт Петербург

Официална страница

Фейсбук страница

Myspace профил

 

 

Нека започнем с малко информация за групата?
– Здрасти! Ще започна с това, че The Pauki стартира своята дейност през 1991 година.

Кои хора влизат в състава на групата?
– В момента групата се състои от 6 човека:

Саша Танкович – вокали, флейта
Мигел Девиалкович – китара, бек вокали
Июха Маринов – китара, бек вокали
Ветал Баранов – бас, бек вокали
Зека Силвър де Лагонда – барабани
Леша Козловски – гайда

До този момент групата претърпявала ли е сериозни промени в състава?
– Да, разбира се! Много хора преминаха през групата за последните 20 години, но от 4-5 години насам съставът ни не се е променял. Надявам се да няма повече промени, но, все пак, каквото стане.

Какво е да си пънк група в Русия?
– Сега е много по-лесно, за разлика от някога … Хората и полицията не разбираха този стил, нуждаехме се от време да го трансформираме, за да го направим по-достъпен и смилаем. Сега всеки един от нас прави музика за хората.

Какви теми засягате в текстовете на песните си?
– Различни! Преди всичко пишем за пирати и бира, разбира се! Повечето песни разказват стари фентъзи легенди. Също така пишем и за войната като цяло.

Кои банди са ви повлияли за изграждането на музикалните ви предпочитания?
– О, прекалено много група са ни повлияли, за да ги изброявам. Преди време си падах по хеви метъла, след казармата си промених предпочитанията. Харесвам по по-новите стилове: punk, psycho, garage, alternative, industrial. Имам усещането, че с групата може да съчетаем всички тези стилове в едно, може да свирим пънк, хардкор, фолк и др. Като цяло нашата музика е кросоувър между групи като: Dead Kennedys, Sex Pistols, Meteors, Nick Cave, NIN, Cramps, Batmobile, Pixies, AC\DC, Pogues, Einsterzende Neubauten, Sisters of Mercy. Сега най-много обичам да слушам бандите Dropkick Murphys, The Bones, Perkele, Bonecrusher, Smoke Blow …

През 2010 година реализирахре 4way split с Chaos Cooperative, Кокоша глава и Нови цветя. Разкажете малко повече за процеса по създаване на диска, срещнахте ли някакви трудности?
– Предложението за диска дойдето от приятеля ни от България Иво и ние сме много горди, че сме част от този запис. Всичко по реализацията беше лесно – аз изпратих на Иво наши песни, а той се погрижи за останалото.

Какво мислите за скандала, който се заформи около сънародничките ви от Pussy Riot?
– Всички обичат да говорят много за това. Момичетата са много млади и правят каквото искат. В днешно време много хора ходят на църква – по този начин намират вътрешен покой и спокойствие, това е нормално. За хаоса и бедствията има друго място. Мисля, че цялата тази история е твърде преекспонирана, но сега момичетата са в затвора.

Може ли да ни разкажете малко повече за местната руска сцена?
– В момента пънк сцената в Русия е доста непостоянна. Апогеят на пънка тук беше през 1991 – 1995 година, когато работеше клуб TaMtAm в Санкт Петербург. Това беше първото място където свиреха такива групи. Сега фокусът е върху ска, фолк, ой!, хардкор музиката. Времето е един кръг, който се върти постоянно, това ми дава надежда, че пънкът ще се завърне отново.

Какво мислиш за състоянието на пънк музиката в момента?
– Както казах преди малко, пънк музиката се трансформира постоянно. Старият пънк сега не е актуален. Хората искат агресивна или фолк музика. Но скоро нещата ще се променят и интересът към групи като Sex pistols и Ramones ще се върне.

Какво означава за теб пънкът?
– На първо място свобода, тъй като този стил няма граници. Може да правиш всичко каквото искаш! Това е много важо когато си музикант или се занимаваш с музика. Няма граници, няма проблеми, ако ме разбираш какво искам да кажа.

Искам още един път да ви благодаря за интервюто! Оставям финалните думи на вас!
– Искам да кажа и аз едно голямо БЛАГОДАРЯ за проявения интерес към нас! Много ще се радваме ако имаме участия във вашата страна, а защо не и на някой фестивал! Надявам се някой път да се видим!

Умната и всичко най добро от The Pauki!