Интервю с Nige Rockett (Onslaught)

Saxon – Първо – Поздравления за “Killing Peace”. Как успяхте да направите този микс от олдскуул траш и нов прекрасен саунд ?

Nige Rockett – Това беше нашата цел при създаването на албума. Искахме да направим олдскуул траш метъл песни, но същевременно много модерно повлияни.
Исках да съм сигурен, че старите фенове ще бъдат много щастливи, но също искахме новото поколение траш метъли да прегърнат албума. Много сме щастливи, че нещата тръгнаха по този начин. Andy Sneap (Megadeth, Arch Enemy, Exodus) изигра голяма роля при изграждането на този саунд на албума.

Saxon – Защо се разпаднахте след “In Search of Sanity” ?

Nige Rockett – Имахме толкова много проблеми, създадени от “ London.Polygram”. Цялото щастие напусна групата. Те уволниха Sy Keeler и напълно промениха звученето ни. Всеки един от нас не беше съгласен с другите и беше невъзможно да продължим…

Saxon – Какво знаеш за България и какъв ще бъде сетлиста на 1 април?

Nige Rockett – Вярвам, че има много здрава метъл сцена в България, което е яко. Говорих с много фенове по Интернет и те ми казаха, че съм добре дошъл във страната ви и че трябва да очаквам здраво шоу. За щастие, това действително ще стане, защото ще бъде първото ни посещение в България и за радост – не и последното. Засега искам сетлиста да остане в тайна, но ще включва песни от ранните албуми и песни от “Killing Peace”.

Saxon – Знаеш ли ?  Първи април е доста коварен празник в България – „Празник на лъжите и майтапите”:/ Кажи ни какво очакваш от първото ви голямо турне през 21 век ?

Nige Rockett – YEAH, първи април е същото и в Обединеното Кралство !!!
Наистина очакваме с нетърпение турнето и работим много здраво, за да сме сигурни, че е коректно промотирано. Това е велико забавление, пет изключително яки банди, които ще спретнат доста шоута. Ще посетим доста страни, където не сме свирили преди и със сигурност ще направим няколко много здрави концерта.

Saxon – Как протича работата по наследника на “Killing Peace”?

Nige Rockett – Започнахме писането на песните за новия албум и всичко върви много добре. Той ще бъде много по – агресивен и енергичен. Пак ще е олдскуул траш метъл с различна усещане.

Saxon – Как върви промотирането на “Killing Peace”?

Nige Rockett – Върви доста добре, не е отлично, но със сигурност утвърди отново Onslaught в метъл света. Ревютата бяха превъзходни, а продажбите – много по –добри отколкото очаквахме. “Killing Peace” е най-продаваният изобщо албум, издаден от Candlelight Records в Япония. Така че, ние наистина очакваме от следващия дори по-голям успех.

Saxon – Откъде черпиш идеи при писането на текстовете на песните?

Nige Rockett – От съвременния свят. Днeс има толкова ярост и омраза.. Изобщо не е трудно да се намерят идеи за текстове. А музиката просто ги следва…

Saxon – Остава ли ти време за някакво хоби ?

Nige Rockett – Трудно е да намирам време за хоби, защото Onslaught обсебва почти цялото ми свободно време. Но ако открадна малко свободно време за себе си, обичам да гледам футбол. Бих ходил на колкото се може повече мачове на любимия ми отбор.

Saxon – Да се съсредоточим на датата 01.04.2008 – Ще има ли специален мърчъндайз ! А форумците от Metal Hangar 18 питат дали ще има време за автографска сесия ?

Nige Rockett – Определено ще донесем много мърчъндайз – тениски, дискове, DVD и много други неща. Естествено ще имаме много време след шоуто за автографи и за да пием бира с всеки. Винаги искаме да има парти с феновете след концертите.

Saxon – Коя беше най-хубавата дата и коя най-гадната в кариерата ви ?

Nige Rockett – Най – хубавата я свързвам с издаването на първия ни албум и изключителното чувство, че накрая сме представили нашата музика пред света. Със сигурност най – гадната дата в живота ни е подписването на звукозаписния договор с London Records.

Saxon – Да поговорим за история ! Разкажи ни за турнето ви през 1986 с Motörhead – The Orgasmatron Tour ?

Nige Rockett – Това беше грандиозно турне за Onslaught . Изключително много неща се случиха. За жалост не бих могъл да ти ги разкажа. Всичко, което искам да ти кажа, е че беше много метълско… Имаше много ескцесии… Но това турне ще остане завинаги в паметта ни. Кой знае, може би някой ден ще го направим заедно с Motörhead пак…

Saxon – Чуваш ли се със Steve Grimmett и Tony O’Hara ?

Nige Rockett – Не съм говорил със Steve от дълги години, но с Tony продължаваме да сме много добри приятели.

Saxon – Това е първото ти интервю за българската метъл общност и за форума Metal Hangar 18, а това е мястото, където можеш да кажеш нещо на многобройните си български фенове!

Nige Rockett – За Onslaught е Огромна чест, че сме поканени да свирим в България. От много време мечтая да дойда при вас. Миналата година бяхме крайно разочаровани, защото трябваше да участваме в “Monsters of Rock”(Bulgaria), но той беше отменен. Така че, за нас 1 април е специална дата. Ще ви предоставим велико шоу…. И един готин купон след това … Ще се видим наистина много скоро…

16.01.2008 г.

SAXON @ Metal Hangar 18

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото