Интервю с метълкор бандата LAST MINUTE LOSS

Last Minute Loss e металкор група от Плевен. Тя е създадена през 2011 г. от Анна Кюркчиева „Ави“, китаристка и вокал. Свързахме се с нея за кратко интервю. Ето какво сподели тя с нас и феновете:

Дама основател на металкор банда. Въпреки че това вече не е явление в тежката музика, все пак си е предизвикателство. Как дойде до това решение? Кои бяха хората, които те подкрепиха?

Ами аз се занимавам с музика от малка и до сега основавах само пънк групи… за по месец– два. Навлязох в metalcore стила като бях на 16 и 2 години по-късно, когато основахме групата с първия ни барабанист, решихме да опитаме нещо различно, нещо, което до сега не бяхме правили. А и преди 3 години нямаше толкова metalcore групи в България, но този стил започна да навлиза доста бързо и на българската сцена. Решението беше изцяло мое и нямах подкрепа, просто реших да експериментирам и със своя собствен музикален вкус.

Посочили сте доста групи като ваши вдъхновители, коя все пак е основният „виновник“ да се насочите към този стил?

Лично аз се запалих по този стил от групи като A Day Remember (заради смесицата им от поп пънк и метълкор) , Eyes Set To Kill (заради перфектното пасване на скрийм вокали и чисти женски вокали). Също така и българските групи ме насочиха към по-тежък стил, групи като Overdawn, Last Remains, Redound ,Last Hope и др. , защото видях, че тежката музика се развива и на българската сцена. Новият ни барабанист пък идва от metalcore група! Останалите членове се насочиха към този стил с присъединяването.

Има ли някакви стилови различия между членовете на групата или всички сте „на една вълна“ ? И ако има, как ги разрешавате?

Има много малки различия и много рядко, но винаги стигаме до общо решение, от което всички ще сме доволни. Имахме много смени в състава ни, но в момента мога да твърдя, че си съвпадаме перфектно и имаме еднаква представа за това в каква насока да се развива групата.

Разкажи малко повече за себе си и другите от бандата? Ако трябва да ги опишеш с по 2-3 думи как би го направила?

Ами аз съм Ави. Музиката ми остана единственото хоби, понеже започнах да си чупя крайниците когато се занимавах със skateboarding. Чувствам се по-добре сред момчета и се радвам, че съм единственият член от женски пол. Има забрана за други момичета в групата…

Мишо – нашият китарист.. той е най-малък.. и се държи като най-зрял.

Иво – нашият барабанист. Има най-много опит в metalcore стила, свирил е в лондонската метълкор група Eyes of Munity, ако не се беше присъединил, щяхме доста време да се лутаме в търсене на друг барабанист. И мацките го обичат.

Радо – бас …напоследък пише песни… на бас… и е човекът с най-много идеи и ентусиазъм.

Вальо – скрийм вокали. Стана ни вокал на шега, тръгна от нулата, защото никога не се беше занимавал с това, а то какво стана…И обича да си разбива главата докато пее.

И искам да спомена и нашия бивш басист/барабанист/китарист – Кокас (човекът оркестър). С него написахме повечето песни, той замина за чужбина и много ни липсва, но винаги ще бъде част от Last Minute Loss.

На страницата си като „влияния“ сте написали – леля Таня. Коя е леля Таня?

Леля Таня е майка ми. Шегата тръгна от първия ни барабанист, който я постави в култ. И от там започнаха всички… общо взето всички се кефят на майка ми. Но истинският „influence“ са приятелите ни и хората, с които все още не сме се срещали, но ни слушат песните и идват на концерти, също така и родителите ни, за подкрепата и … финансирането. 😀

Имате издадени две демота. Къде бяха направени, кой ви съдейства?

Демотата бяха записани в Стара Загора, в домашното студио на Дидо Георгиев (китарист на Lake of Flames). Всъщност, той и Лора (съпругата му) бяха дошли да ни слушат в Стара Загора, след което той ни предложи да записваме у тях. Дори не се познавахме тогава. И това за нас е най-хубавото нещо, което някой е правил за групата. Много сме му благодарни и въпреки че записите не са с най-хубавото студийно качество на света, ние се гордеем с тях!

Свирили сте заедно с известни имена от българската екстремна сцена. Какви ви бяха впечатленията от тези участия? С коя банда се получи най-добрия ви концерт и коя най-много ви впечатли?

Cold in December ни впечатлиха най-много. Всъщност това е група, която трябва да бъде дадена за пример. Тези момчета правят всичко сами и имат страшно много концерти не само в България, а и в Европа. И благодарение на тях сме имали възможност да свирим в много градове и с тяхно озвучаване. Те са страшни пичове и винаги се радваме когато ни поканят да свирим заедно. Имахме и честта да бъдем на една сцена с WARTIME. Въпреки че нямахме възможност да останем за тяхното изпълнение, успяхме да ги опознаем извън сцената!

Трудно ли е за млада банда като вас да си проправя път нагоре? Има ли на кого да разчитате за това, освен на таланта и ентусиазма си?

В България този стил тепърва се развива. Свирили сме на места, изключително неподходящи за този стил. Свирили сме и пред хора, които са дошли да слушат точно това. Зависи от това в кой град свирим . На места като нашия роден град Плевен този стил не се приема много. Но в градове като Русе, Пловдив и София има стабилна публика. Разчитаме на ентусиазма, идеите, приятелите ни и публиката (независимо от броя на посещаемост) 😀

Работите ли върху нов материал и кога бихте могли да зарадвате феновете си с албум?

Работим по нови песни и планираме да запишем EP с 2 стари, 2 нови песни и да презапишем вокалите на 2-те ни демота, които също ще бъдат включтени към EP-то. До май месец трябва да е готов! След това, ако съберем някой лев, ще направим и тениски!

Планувате ли концерти? С кои банди и къде?

На 15.02 имаме концерт в Mixtape 5 b-side, София. Името на event-a е „Valentine’s Massacre” и включва софийските групи – Rebirth Capitol, Angel Disorder, Dash the Effort, Khan и Ophan. След концерта в София ще обявим и другите дати!

Last Minute Loss

Last Minute Loss

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото