Интервю с ALEISTER „KING SATAN“ – (KING SATAN, SATURNIAN MIST)

kingsatanСамо след броени дни ще се проведе четвъртото издание на Gothic Fest Sofia 2016. ALEISTER е мой стар приятел, но предишния път си говорихме за блек метъл проекта му SATURNIAN MIST. Този път, обаче той ще стане част от Gothic Fest Sofia 2016 със новият си проект KING SATAN, създанен преди по-малко от година. Вижте какво ми разказа ALEISTER и не пропускайте шоуто му на 29 октомври, както и целия фестивал. Определено ще има какво да видите и чуете!

Satania: Привет ALEISTER! Радвам се да си поговорим отново, а още повече се радвам, че пак ще гостуваш в България.

KING SATAN: Здравей, Милена! Винаги е удоволствие!

S.: Феновете на окултния блек метъл вече те гледаха със SATURNIAN MIST. KING SATAN е друг проект с друга концепция и друг стил. Разкажи ни повече за създаването му.

K.S.: KING SATAN е основана от мен в резултат на много извънредни часове на експерименти в BLACKVOX STUDIO (където се подвизавам сред другия сенчест бизнес, хаха), където просто исках да записвам и продуцирам нещо тотално различно от това, което бях направил със SATURNIAN MIST през последните 10 години. Имах много неиздавани, неаранжирани и незавършени композиции под ръка, които бях правил през годините, които никога не се вписаха в света на SATURNIAN MIST, който беше в моята глава. Така, че се отпуснах в моето студио, което беше построено през 2014г. и експериментирах, търсейки подходящ начин да изразя, каквото исках да кажа, и така, изразих го. Резултатът е това, което можеш да чуеш в демо ЕР-то ”We Are King Satan And We Fuck The World” и първите сингли. Амалгама от зловещ електро-индъстиъл заедно със зашеметяващо блек/дет метъл насилие! Мисля? Че просто прехвърлих всички граници в студиото, доколкото жанрова граница трябва да означава нещо и просто направих каквото интуицията ми диктуваше. Даже не искам да мисля за жанрове, когато композирам KING SATAN. Имам чувството и/или посланието, което искам да изпратя и всичко останало се гради около това. Да твориш истински означава, майната им на правилата.

Не направих демото сам, както и при първите си стъпки не бях абсолютно сам. Попитах JOHN OSCAR DEE a.k.a. FRA. PTAHAZ от SATURNIAN MIST да свири на някои инструменти в демото, защото е лунатик и исках да бъде част от KING SATAN. Той се вясвяше на репетициите и концертите ни. Мисля, че искаше да остане и това е страхотно. След синглите имаше запитване за нас да свирим на живо и ние разбира се, го прегърнахме. Което обаче означаваше, че трябваше да намеря повече музиканти за живите изпълнения като начало. Но всички те бяха достатъчно подходящи да свирят също и в създаващия се дебютен албум. След няколко проби намерих B.B. KILL за китарите, защото той свири на китара като животно вместо като някой jazz ukkeli с лъснати обувки, който ми подхождаше много добре. След това наех KATE BOSS да танцува и свири на синтезатори, тъй като според нашите слушатели сме полутанцувална група, но ако трябва да съм крайно честен, защото тя беше много секси, hahaha (Да, знам че съм задник, но не Ѝ го казвай!). Когато тя започна наистина да свири на синтезаторите аз бях удивен не само защото тя наистина може да свири толкова дяволски добре, а защото имаше и една толкова дълбока артистична изразителност в себе си, че накрая даже участва в композирането на албума! Така, че предполагам бях късметлия и и получих повече, отколкото бях поискал. Общо взето малко неясен старт и всичко се случи толкова бързо от първите сингли и това, че те бяха приети изненадващо добре от слушателите. В края на краищата като вземеш под внимание, че нямах очаквания (и все още нямам haha) или някакъв план, когато започнах с това.

S.: Защо KING SATAN.?

Защото аз съм KING SATAN.

S.: На феновете ти са им ясни твоите духовни търсения в блек метъл проекта ти. Какво обаче те подтикна да направиш индъстриъл група?

K.S.: Не знам със сигурност. Песни, рифове, мелодии, ритъм, текстове просто идват при мен. Ставам берсерк и тотално луд ако не мога да ги канализирам вън от главата си. Чрез KING SATAN исках да разширя начините, по които да изразявам себе си, обхващайки всички аспекти, които не мога да направя със SATURNIAN MIST, сам или където и да е другаде. Защо войдох до електро-иднъстриал-а, може би просто защото съм запален фен на много aggrotech и EBM артисти като HOCICO, SUICIDE COMMANDO, COMBICHRIST и т. н., и на много индъстриал банди SKINNY PUPPY наистина натискат бутоните ми. И THE PRODIGY! Когато говорим за не-метъл влиянията в KING SATAN, никога няма да забравя да отбележа, че слушам THE PRODIGY от дете. Така, че мисля влиянията от там ме караха да търся изразната форма на KING SATAN от тези области, които винаги съм искал да изследвам, но не съм имал никакъв начин преди. Въпреки, че все още не задържай дъха си в опит да определиш нашия жанр, тъй като планирам да продължа с тази политика, в която не трябва да има никакви граници, когато нещата опрат да творчество. Майната им на жанровите граници и (суб-) културните норми. Първите песни и предстоящият дебютен албум в крайна сметка завършиха като електро индъстриал ориентирани, но не може да се каже какво ще последва след това за в бъдеще, hehe. (Все пак щях!)

S.: ”WE ARE KING SATAN AND WE FUCK THE WORLD” – това ли е посланието, което KING SATAN. иска да даде на света?


K.S.: Не! Това беше просто, за да ни представи пред света! Встъпително съобщение, ако искаш! (Използвам ли достатъчно удивителни знаци??!!!) Можеш да добиеш представа от нашето послание като прочетеш текстовете на песните, които вече са публикувани и останалите, виждайки ни на живо и когато дебютният албум излезе! Между другото тук е текстът на ENTER BLACK FIRE.

”There was a time when I thought I belong
Oh, for so long I was only so wrong
How could I ever think I fit into place
’cos even the world isn’t enough for me

Fuck the world, I create my own rules,
ethics are only for the lambs of the GOD
Who controls the trade, does name the LORDS
So when the laws were anywhere near right?

Rise my puppets, rise ’till you fall
You are not who you are ’till you enter black fire
Feel, don’t think, do no deprecate
You are not you ’till the past is on fire
Dance my puppets, dance ’till you die
the world is within and waiting to be fucked
so do I and so do you
We are not we ’till the world is on fire

Fuck the laws, we are our own gods
We shall bow to no one, and do what we want
I spit on your grave, I murder your god
and forge the world to look like a me

Rise my puppets, rise ’till you fall
You are not who you are ’till you enter black fire
Feel, don’t think, do no deprecate
You are not you ’till the past is on fire
Fly my puppets, fly ’till you arise
above the limits set only by others
Go on, go on, feel the power of wrong
like a glimpse of enlightenment you’ve searched for so long

”If you kill one man, you are a murderer,
if you kill millions, you are conqueror,
if you kill everyone it makes you a GOD”

There was a time when I thought I belong
Oh, for so long I was only so wrong
How could I ever think I fit into place
’cos even the world isn’t enough for me

Rise my puppets, rise ’till you fall
You are not who you are ’till you enter black fire
Feel, don’t think, do no deprecate
You are not you ’till the past is on fire
Dance my puppets, dance ’till you die
the world is within and waiting to be fucked
so do I and so do you
We are not we ’till the SELF is on fire”
– ENTER BLACK FIRE

S.: Две изяви до сега – SAARIHELVETTI FESTIVALS, Tampere, заедно с Turmion Kätilöt и Shining и GOTHIC FEST SOFIA (което ни кара да се чувствамe специално). Какво да очакваме като шоу, защото знам, че при теб всяко излизане на сцената е различно.

K.S.: Всъщност свирихме още един концерт в Тампере, Финландия с Fear Of Domination и Satanibatorright след SAARIHELVETTI, но да това ще бъде ПЪРВИЯТ концерта на KING SATAN извън Финландия и НИЕ НЯМАМЕ ТЪРПЕНИЕ! Очакваме го, много. Не харесвам да говоря или обяснявам много в детайли какво да бъде очакването. Тъй като преживяването ще говори за себе си, но какво можете да очаквате SEX MAGICK AND ROCK’N’ROLL под формата на нашия електро-индъстриал метъл шум!

S.: Блек, индъстриъл, готик. Имат ли някъде допирна точка и къде мислиш е тя?

K.S.: Не знам, не съм много добър с жанровете, затова тук ще цитирам Карл Густав Юнг, за да изглеждам умен: „Човек не става просветлен, като си представя фигури от светлина, а когато осъзнае тъмнината.“ ( ”One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.”). Мисля, че това обяснява вида връзка между всяка форма на изкуство, която се стреми да намери красота и истина сред такива теми като смърт и тъмнина, много по-красноречиво, отколкото аз бих могъл. (Карл Густав Юнг е човекът!)

S.: Имате до сега издадено едно ЕР. Как стои въпроса с албума ви? Имате ли вече дата за издаването му, която можете да оповестите?

K.S.: Той е в процес на създаване от пролетта. Практически вече е записан, само някои гост-участия трабва да бъдат записани и да се оправят някои малки детайли преди да стигнем до миксирането и мастеринга. Миксирането вече започна паралелно, така че ти (и ние!) няма да чакаме още много дълго. Все пак не мисля, че ще бъде издаден през 2016, както беше предвидено по-рано, но много рано през 2017! С абсолютна сигурност, в края на краищата работим върху още един видео сингъл, преди да бъде издаден албумът. Гарантирам за това!

S.: Предвид факта, че ЕР-то съдържа само три композиции, предполагам ще чуем доста нови неща в сета ви?

K.S.: ДА! Ще чуете много нов материал, всичкият от предстоящият дебютен албум!

S.: Знаеш, че с теб обичам да обсъждам подобни теми. И тъй като нашето готик парти някак тематично и времево се свърза с Хелоуин. За или против Хелоуин. Хелоуин или Самхайн – кое за теб е по-приемливото?

K.S.: Почти всички езически фестивали и празници са базирани на много по-дълбоко знание за себе си, природата и вселената около нас, от която и да е голяма религия. HELL YEAH. Това е много добра синхронизация за нас да свирим първият си концерт извън Финландия на фестивал на МЪРТВИТЕ! ”Dance my puppets, dance ’till you DIE!”.


S.: SEX MAGICK AND ROCK’N’ROLL… Това, което правиш със SATURNIAN MIST или това, което правиш с KING SATAN,ти помага повече да достигнеш до същността на Хаоса? Кое е повече секс и магия и кое повече рок-н-рол?

K.S.: Ами, и двете са KING SATAN, поради което се използва в контекста на KING SATAN, но като практикуващ Хаос-магия, разбира се съм длъжен да повтарям същият вид основни тонове с KING SATAN, които правя със SATURNIAN MIST, както пиша и текстовете за двете групи, heh (Ти разбира се се опираш на мотото на SATURNIAN MISTChaos is the law!). За SATURNIAN MIST, CHAOS IS THE LAW, а KING SATAN означава SEX MAGICK AND ROCK’N’ROLL. Разбира се окултизмът играе ключова роля и в двете.

S.: Благодаря, ALEISTER! Ще се видим само след около две седмици. Твоето послание към феновете.

K.S.: Благодаря за интервюто! Ще се видим след две седмици! (вече 11 дни – бел. моя)

FUCK THE REST, SATAN IS BEST

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото