INSOMNIUM пускат видео от новия албум

Както вече писахме, на 4 октомври 2019г. финските мелодик дет метъл господари INSOMNIUM ще издадат своя осми студиен албум – „Heart Like A Grave“ чрез Century Media Records.

Днес групата пуска и официално видео към песента Valediction. Вижте го по-долу.

„Концепцията на албума е да се зарови дълбоко в сърцето на финландската меланхолия. Бяхме вдъхновени от някои от най-мрачните и тъжни песни, стихове и приказки, които наистина улавят същността на северния мрак. Земя, където студът се разстила и промъква в душите, лятото свършва преди да е започнало, съпругата напуска, малкият брат умира в снега на коледна утрин, а златните дни на младостта завинаги са изчезнали. Усеща се влиянието на Harmaja, Rautavaara, Vainio, Peltoniemen Hintriikka (фински композитори и музиканти), както и на собствените ни мизерни животи.“, споделят INSOMNIUM.

Албумът ще съдържа десет песни и повече от час музика, „Heart Like A Grave“ се превръща в епична обиколка на финландската меланхолия. С четирима композитори в бандата, звукът на INSOMNIUM е по-богат и по-гъвкав от всякога. Благодарение на колаборацията със шведския магьосник Jens Bogren, който миксира и мастерира „Heart Like A Grave“, това ще се превърне в най-добре звучащия им албум досега.

Освен това към INSOMNIUM преди месец се присъедини и пети член. Това е китаристът Jani Liimatainen, който имахме честта да видим и тук миналата година, като заместник на Ville Friman

insoumnium-heartHeart Like A Grave съдържа:

1. Wail of the North
2. Valediction
3. Neverlast
4. Pale Morning Star
5. And Bells They Toll
6. The Offering
7. Mute Is My Sorrow
8. Twilight Trails
9. Heart Like a Grave
10. Karelia

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото