INSECT ARK анонсират нов албум и представят песен от него

Insect Ark, проект на Dana Schecther (Swans) и Tim Wyskida (Khanate) анонсира издаването албума си „Raw Blood Singing“. Отвъд пределите на авангардния метъл, сайкъделик дуум метъла и експерименталния готик, Insect Ark яростно отказват да попаднат в примката на семплата жанрова категоризация.

Албумът е смесен от Colin Marston (Krallice, Gorguts) и е мастериран от James Plotkin (Isis, Jesu). Гости в записа са Colin Marston и Ville Leppilahti (Oranssi Pazuzu). Обложката е дело на Chris Friel, а цялостното оформление – на Dana Schechter. Фотографията на групата е дело на Lupus Lindemann.

Списъкът с песни в „Raw Blood Singing“:

01. Birth Of A Black Diamond
02. The Frozen Lake
03. Youth Body Swayed
04. Cleaven Hearted
05. The Hands
06. Psychological Jackal
07. Inverted Whirlpool
08. Ascension

Бандата представя откъс от новото издание, който носи името „Youth Body Swayed“. Забележителната промяна за дуото е решението Schecther да изпълнява вокалите, докато предходните издания на Insect Ark са със силно инструментален фокус.

Schechter споделя: „Основните инстикти на Insect Ark са прегръщането на еволюцията и безстрашното изследване. Писането на албум предизвиква пробуждане. Именно в тази вдъхновена среда се опитах да пея отново след 10-годишна пауза. Насърчен от нашия мениджър Tim и след участие в други колаборации (като записите на вокали за парчето „The Beggar“ на Swans), за моя голяма изненада, се почувствах страхотно да пея отново. Чувствах се така, сякаш изпълзявам от дълбока пещера след хибернация, примигвайки неловко в ярката и некомфортна светлина на пролетта.“

Wyskida разказва как се присъединява за постоянно към Insect Ark: „Скоро след като Dana ме помоли да свиря на няколко концерта с групата през 2022, тя ме попита дали искам да свиря в новия албум. Очаквах, че предимно ще повтарям основните идеи. Започнахме да работим и това постепенно се превърна в цялостно сътрудничество, като повечето оригинални идеи и аранжименти бяха напълно преработени. Прекарахме по-добрата част от годината в работа по новата музика. Ежедневно. Според мен, резултатът е невероятно мощен.“

В осемте песни, Insect Ark изплитат пищен, мрачен, необятен и експанзивен пейзаж, като се движат от шепоти на синтезатор към чудовищна стена от звук чрез блестящото свирене на Schechter, диаболичния бас и огромната, изгаряща сила на барабаните на Wyskida.

„Raw Blood Singing“ ще бъде издаден на диск, плоча и дигитално на 7 юни чрез Debemur Morti Productions. Специално изработени тениски също ще бъдат пуснати в продажба.

Със своите груби ноар текстури, смазваща тежест и яростно чувствителна деликатност, Insect Ark са първични, сурови, пусти и безстрашно уникални. Групата е дует от американските артисти Dana Schechter (Swans) (бас, синтезатори, вокали) и Tim Wyskida (Khanate)(барабани и перкусии). Групата е ситуирана в Берлин, Германия.

Четвъртият албум на групата е резултат от година творческа работа. Със споделения мания за иновативност и рафинираност, дуетът се обединява около идеята да създаде албум, който е звуков пейзаж, движещ се между сетивното претоварване и изолацията в кипяща празнота.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото